Financiële steun voor MotoGP-teams aangekondigd

De aanhoudende uitbraak van het coronavirus treft veel mensen, bedrijven en sporten over de hele wereld, waaronder het MotoGP wereldkampioenschap. Met instemming van de FIM en de volledige inzet van aandeelhouders Bridgepoint Capital en CPP Investments, is Dorna Sports er trots op hulp te kunnen bieden aan MotoGP Independent Teams tijdens dit moeilijke moment in de geschiedenis van onze sport, en tevens ook aan teams in de Moto2 en Moto3 klasse. 

Via de International Road-Racing Teams Association (IRTA) ontvangen de onafhankelijke MotoGP-teams (de niet-fabrieksteams, red) elk een aanzienlijk voorschot in de maanden april, mei en juni, ongeacht of de activiteiten wordt hervat of niet. Dit om het economisch welzijn van de onafhankelijke teams en hun personeel te garanderen en om voor de toekomst in hun levensonderhoud te voorzien . Bovendien heeft IRTA al betalingen gedaan aan alle Moto2- en Moto3-teams om hen tijdens deze moeilijke periode te ondersteunen. Nadere maatregelen voor deze teams zal te zijner tijd worden overwogen.

Zoals eerder vermeld, werkt Dorna Sports er hard aan om ervoor te zorgen dat deze crisis  voor iedereen die meedoet aan het MotoGP Wereldkampioenschap maar één gevolg heeft; die van een gewijzigde kalender.

Bron: Dorna/MotoGP


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal