Ducati stapt in EWC WK Endurance

Ducati gaat met een fabrieks-ondersteund team meedoen aan het 2020 EWC Endurance World Championship. Tijdens de 8 Hours of Sepang op 14 december treedt het Duitse Team ERC Endurance al met officiële ondersteuning aan op een Ducati Panigale V4R van het Italiaanse merk. Na de afgelopen seizoenen op een BMW te hebben gereden, waaronder vorig seizoen als het officiële fabrieksteam, schakelt Team ERC Endurance nu vanaf de tweede race van het FIM EWC-seizoen 2019-2020, de 8 Uren van Sepang, over naar Ducati. 

Uwe Reinhardt, teammanager van ERC Endurance, legt uit waarom hij voor het Italiaanse merk koos. “Mijn passie voor het merk en mijn persoonlijke verzameling Ducati's hadden weinig te maken met de beslissing om een samenwerking met Ducati op te zetten. Wat wèl telde, was de snelle, efficiënte en substantiële inzet die ze onmiddellijk toezegden en de ondersteuning die ze gedurende het seizoen zullen bieden. Het is duidelijk een grote uitdaging om al klaar te zijn voor de race in Sepang, maar we voelen toch geen druk want we zien het als een test in raceomstandigheden. Wat betreft Le Mans: ons enige doel zal dan zijn om de finishlijn van de 24 Heures te halen.” 

Team ERC Endurance zal financiële steun blijven ontvangen van hoofdsponsor Prokasro, maar Ducati zal op technisch vlak nauw betrokken zijn. "De fabriek heeft in recordtijd onderdelen ontwikkeld en voor ons zelfs een speciale ontwikkelingsafdeling opgezet, die nauw samenwerkt met het Superbike-team", aldus Team ERC Endurance.

Ducati Corse sportdirecteur Paolo Ciabatti bevestigt de betrokkenheid van het Italiaanse merk. “Team ERC Endurance wordt ondersteund door Ducati en Ducati Corse elektronica-ingenieurs zullen dan ook bij elke race aanwezig zijn. De machines maken gebruik van de technische specificaties van World Superbike en zijn in de Ducati Corse-werkplaats voorbereid door de monteurs van Team ERC, met ondersteuning van onze ingenieurs."

2020 ERC Ducati Panigale Endurance EWC


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal