2020 MXGP WK motocross kalender bekend

Vandaag heeft Youthstream, de organisator van het MXGP wereldkampioenschap motorcross, een voorlopige kalender voor 2020 afgegeven. Daarop staat op 22 maart 2020 wel een Nederlandse Grand Prix vermeld, maar daarbij ontbreekt nog de locatie. Dit kan te maken hebben met de juridische problemen rondom de vergunning van het Eurocircuit in Valkenswaard, maar er spelen nog meer zaken. Zo zou het goed kunnen dat de organisatie af wil van twee Nederlandse GP's per seizoen, waarbij de locatie op het TT-Circuit in Assen concurreert met Valkenswaard, die weer op een steenworp afstand van de Belgische Grand Prix in Lommel is. Punt is wel dat na de motorcross op het TT-Circuit meestal nog maanden veel schade aan het gras naast de baan is, wat aan het begin van het seizoen en vlak voor WorldSBK Superbikes, onwenselijk is. Dat zou betekenen dat als Valkenswaard af zou vallen, de datum voor Asen wel eens naar later in het seizoen zou kunnen verschuiven.

Verdere verschuivingen of wisselingen zijn er ook. Zo wil men dit jaar niet weer in Argentinië beginnen, maar is er nog geen nieuwe locatie voor de start van het seizoen bekend. Daarna staat geen Britse GP meer op de kalender, Groot Brittanië ontbreekt nog volledig op de lijst. Hierdoor zou de Nederlandse GP de eerste Europese ronde kunnen worden.Van drie gaat Italië volgend jaar naar 2 wedstrijdweekends, de GP van Lombardije in Mantova staat niet meer op de kalender, maar de Zwitserse GP komt na een jaar afwezigheid weer terug. Helemaal nieuw is de Kymi Ring circuit in Iitti, Finland, waar ook aan een gloednieuw MotoGP wegracecircuit wordt gewerkt. Dit seizoen is de nieuwe Chinese motocross naar achteren geschoven, wat ook voor volgend jaar zo gepland is, al moet in 2020 de wedstrijd in Turkije de laatste van het seizoen worden.

De Motorcross of Nations (MXoN) is einde van dit jaar nog op het TT-Circuit in Assen, maar zal volgend jaar weer in Frankrijk op Ernee gehouden worden.

Update 12-07-2019: De MXGP van Duitsland (Teutschental) wordt doorgeschoven naar 31 mei 2020, een week later dan de originele planning. (afbeelding aangepast)

MXGP 2020 calender V2


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal