MotoGP: Márquez wint opnieuw in Frankrijk

Vandaag werd op het Bugatti Circuit in Frankrijk de vijfde race van het MotoGP-seizoen verreden. Vanwege het wisselende weer tijdens de kwalificaties was het aantal coureurs dat op zaterdag een goede tijd kon neerzetten beperkt. De eerste startrij bestond uit Marc Márquez, Danillo Petrucci en mede Ducati-coureur Jack Miller. Al voor de start van de race was de eerste crash een feit. Een crash met Tito Rabat en Joan Mir resulteerde in een niet in te halen achterstand voor de twee coureurs. Fransman Johann Zarco kon na betrokken te zijn geweest bij de crash nog op tijd terugkeren naar de startgrid. Na een start waarbij Márquez en Petrucci zij-aan-zij reden kwam de Spanjaard als eerste uit de bocht, gevolgd door Petrucci en Miller. Miller wist daarna Petrucci te verschalken en dit kunstje in de vijfde ronde opnieuw uit te voeren bij Márquez. De 7-voudig wereldkampioen liet de Australiër echter niet van zich wegrijden en greep na twee rondes opnieuw de leiding in de race.

Intussen volgde Dovizioso en Rossi op een kleine afstand de kopgroep. Terwijl Márquez zijn afstand aan het uitbouwen was, kon Dovizioso de coureurs voor zich een-voor-een passeren. Dit resulteerde in een strijd tussen Ducati-coureurs Dovizioso en Petrucci, met zich Miller en Rossi. In de negende ronde ging het mis tussen Maverick Viñales en Francesco Bagnaia toen Viñales meegenomen werd in een crash van Bagnaia. Daarmee eindigde hun race voortijdig. Het ging beter bij KTM-fabriekscoureur Pol Espargaró die op een zeer goede zesde positie achter Rossi wist te blijven. Naarmate het einde van de race in zicht kwam, was het voor Dovizioso niet mogelijk om de achterstand op Márquez in te lopen en raakte hij verzeild in een aantal korte duels met Petrucci. Dovizioso kwam echter voor Petrucci over de finishlijn, gevolgd door Miller en Rossi.

De 300ste MotoGP-winst voor Honda en de bijbehorende WK-punten voor Marc Márquez zorgen voor een grotere voorsprong van de Spanjaard op zijn concurrent Andrea Dovizioso. Het gat tussen de twee coureurs is na deze race 8 punten. Alex Rins staat met 75 punten derde in de WK-stand. Nederlander Bo Bendsneyder wist geen punten te behalen in zijn Moto2-race door een DNF. De familie Márquez had meer succes met een overwinning voor broer Álex Márquez in de Moto2-klasse. In de Moto3 reed de Brit John McPhee naar de overwinning.

MotoGP Frankrijk 2019
Foto: Honda Racing Corporation


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal