TT-Circuit Assen: geen Formule 1, wel nieuw asfalt

Vandaag is bekend gemaakt dat de Formule 1 vanaf 2020 drie jaar op het Circuitpark Zandvoort zal rijden, wat betekent dat deze autosport voorlopig niet naar het TT-Circuit zal komen en dus de hiervoor voorgestelde aanpassingen (afbeelding) niet meer nodig zijn. In een interview met DVHN reageert Jos Vaessen, voormalig voorzitter van het TT-Circuit en President van The Netherlands Grand Prix Foundation, de stichting die achter poging zat om de F1 naar Assen te halen. In dat artikel wordt gemeld dat het circuit, ondanks het wegblijven van de Formule1, toch aangepast zal worden. "Ondanks het 'nee' vanuit het Formule 1-hoofdkwartier in Londen gaat het TT-Circuit toch de noodzakelijke aanpassingen doen om Formule 1 in de toekomst alsnog mogelijk te maken in Assen. Dat betekent dat er in het najaar extra asfalt en een nieuwe deklaag worden aangebracht". Vaessen heeft echter geen officiële functie bij het circuit zelf. Manager Marketing & Communication Peter Schorer laat namens het TT Circuit aan Nieuwsmotor.nl dan ook weten dat het toch iets anders in elkaar zit.

Peter Schorer: "Er staat voor komende winter groot onderhoud voor de deur, in de vorm van nieuw asfalt op het volledige circuit. Dit is een mega-operatie, die al veel langer gepland staat, inclusief volledig inmeten en het asfalteren aan de hand van CAD-tekeningen. Het circuit zal daarbij niet noemenswaardig veranderen, maar wel een paar kleine aanpassingen krijgen, dit als gevolg van gesprekken met functionarissen van zowel autosportbond FIA als MotoGP-organisator Dorna. Zo kregen we bijvoorbeel vorig jaar van FIM Grand Prix Safety Officer Franco Uncini het verzoek om de ingang van de pitlane nog eens te bekijken, waarop we die hebben verlegd. Dit gaat dus puur om het doorvoeren van kleine verbeteringen voor de veiligheid bij het huidige gebruik, absoluut niet over grote aanpassingen om het circuit klaar te leggen voor een Formule 1." 

Overigens liet Arjan Bos, de hudige voorzitter van het circuit, al eerder weten dat er meer asfalt aan de buitenkant van de Strubben zou komen, daar dit niet alleen voor de F1, maar ook voor de motorraces voordelen zou kunnen bieden. 

TT Circuit Assen Formula1 trackmap


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal