Jubileumeditie Ducati Club Race 2019

De jaarlijkse Ducati Club Race is een vast onderdeel van de Nederlandse wegracekalender. Wat ooit klein begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groots evenement, dat zijn gelijke niet kent in Europa. De editie van dit jaar, in het weekend van 24-26 mei, is al weer de veertigste keer dat de Ducatisti zich gaan verzamelen op het TT Circuit Assen. De Ducati Club Race is een totaalgebeuren, waar het niet alleen om het racen gaat. Het is de samenkomst van de Ducati-familie van Nederland. Een hechte familie, want Ducati-liefhebbers delen een passie. Een passie die ze in Assen drie dagen kunnen beleven.

Het volledige weekendprogramma vindt u hier: https://www.nieuwsmotor.nl/motorsport/24291-programma-tijdschema-ducati-club-races-2019

ducati clubrace 2019

Vanaf vrijdag 24 mei reist men af naar Assen. In de loop van de dag raakt het rennerskwartier gevuld met deelnemers aan de races. Coureurs die vroeg zijn kunnen al vanaf negen uur de baan op voor vrije trainingen. Tegen half vier bestaat de mogelijkheid een proefstart te maken. Heel belangrijk voor rijders die niet al te vaak een wedstrijd rijden. Ook de standhouders nemen op vrijdag al hun plaatsen in. Op zaterdag wordt er vanaf tien uur getraind. Dan worden de rondetijden opgenomen om de startposities voor de races te bepalen. Die races worden vrijwel allemaal op zondag verreden, maar ook aan het eind van het programma op zaterdag zijn er al twee wedstrijden voor niet-Ducati klassen. Want dat is het mooie van de Ducati Club Race, de organisatie loopt niet met oogkleppen rond en laat ook andere merken toe in de daartoe geëigende klassen. Tegen half zes rijdt de NK Classics, gecombineerd met de Eurosingles hun eerste race. Meteen aansluitend is het de beurt aan de 50cc.

Het programma begint op zondag om elf uur. Na een demo volgt de eerste manche van de zijspannen. De driewielers rijden niet zomaar een wedstrijd, maar zij komen twee keer aan de start om te strijden voor punten voor het Open Nederlands Kampioenschap. De hele dag wordt er door allerlei Ducati-klassen gereden. Maar ook komt de klasse BEARS twee keer aan de start. BEARS is een afkorting van British, European, American Race Series. De naam maakt precies duidelijk met welke motoren in deze klasse wordt gereden. In totaal zijn er op zondag niet minder dan zestien races. Een toeschouwer zal zich geen seconde vervelen.Er stond een race gepland voor elektrische motoren, maar daarvoor zijn slechts vijf aanmeldingen binnengekomen. Dat zijn er te weinig om het publiek een volwaardige wedstrijd voor te schotelen en daarom is deze klasse geschrapt. Ook in het rennerskwartier - vrij toegankelijk voor de bezoekers - is van alles te beleven. Je kunt natuurlijk de motoren bekijken, een praatje aanknopen met de coureurs, maar er bestaat ook de mogelijkheid computer-racespelletjes te spelen. Als toeschouwer kun je verder proberen de grondbeginselen van het trialrijden onder de knie te krijgen in een workshop gegeven door veelvoudig Nederlands kampioen Alex van den Broek. Wie in het bezit is van een motorrijbewijs kan proefrijden op de nieuwste modellen van Ducati.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal