Dakar 2020 in Saudi-Arabië

De geruchten hingen al een tijd in de lucht, maar vanaf vandaag is het zeker; de Dakar rally van 2020 zal verreden worden in Saudi-Arabië. Dat heeft de Franse ASO (Amaury Sport Organisation) bekend gemaakt. Er is een contract met het land getekend voor vermoedelijk vijf jaar. De rally die vanaf 2009 verplaatste naar Zuid-Amerika vanwege terroristische dreigingen in Afrika, verhuist door dit besluit dus naar het Midden-Oosten. De directeur van de Dakar organisatie, David Castara, geeft aan dat er in het land een grote variëteit is om uit te kiezen, zodat de sporters en navigatie kwaliteiten zichzelf zullen moeten overtreffen. Er worden nieuwe uitdagingen beloofd door de organisatie, maar ook door het gastland Saudi-Arabië. De diversiteit van het terrein maken volgens hen de Rub al-Khali woestijn uitermate geschikt om de deelnemers een unieke ervaring te bezorgen. Prins Abdulaziz bin Turki AlFaisal Al Saud geeft daarnaast aan dat het bijdraagt aan het doel van 'Vision 2030' waarin sport één van de peilers zal zijn. 

Eerder al lieten verschillende Nederlandse Dakar deelnemers zich ontvallen dat Saudi-Arabië als gastland de voorkeur heeft. Onder hen waren onder andere Gerard de Rooy (vrachtwagen) en Tom Coronel (Auto). Van de Nederlandse motor deelnemers is nog geen reactie bekend.
Op de site van de Dakar rally is heel groot de datum 25 april te zien. Er wordt verwacht dat de organisatie dan meer informatie zal geven over de editie van 2020.

Dakar 2020 1200x800

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal