MotoGP: Spektakel in de woestijn van Qatar

Om 18:00 uur Nederlandse tijd was de start van de MotoGP op het circuit van Losail in Qatar. Het is de 15e keer dat het 5.400 meter lange circuit op de kalender staat en de omstandigheden zijn goed. Na de start blijft het veld lang bijeen, Jack Miller doet goede zaken en heeft een tijd lang de tweede plaats. Op een gegeven moment lijkt er een probleem te zijn met zijn Pramac Ducati. Hij kijkt meerdere malen naar zijn motor en hij trekt de zitting van zijn motor los en gooit deze weg. Hierdoor zakt hij meteen meerdere plaatsen. Het is stuivertje wisselen binnen de top tien, Suzuki is sterk aanwezig met Alex Rins die in de top 3 rijdt en nieuwkomer Joan Mir is op de vijfde positie te vinden. Rossi had slecht gekwalificeerd en kon zich met moeite door het veld heen vechten richting de kopgroep.

qatar dovizioso 2019
Foto: Ducati.com

Met nog 12 ronden te rijden heeft Dovisiozo de leiding gevolgd door Marquez en Petrucci. Het aftasten is voorbij, het tempo gaat omhoog en er is een kopgroep van acht rijders geformeerd. Dovi heeft nog steeds de leiding met achter hem Rins en Marc Marquez. Laatsgenoemde lijkt te wachten tot Rins een fout maakt. Eenmaal in de eindfase heeft Marquez Rins daadwerkelijk ingehaald en jaagt hij Dovizioso op. Rins verremt zich aan het einde van het rechte stuk en geeft Crutchlow de kans om de derde plaats in te nemen. Ook Valentino Rossi heeft aansluiting gevonden bij de top 5 en ze gaan de voorlaatste ronde in. Marquez krijgt een klein beetje ruimte van Dovizioso en gaat hem voorbij. De laatste ronde is een echte thriller. Iedereen rijdt op de grens en Dovi neemt weer de eerste plaats over van Marquez. De beide heren vechten tot het eind waarbij ze soms bijna kuip aan kuip door de bocht gaan. In de laatste bocht gaat Marquez voor alles of niets maar dit pakt uit in het voordeel van Dovizioso. Hij wint de eerste race met een voorsprong van 0.023 seconden. Crutchlow pakt de derde plaats en de vierde positie is voor Alex Rins. Rossi pakt de vijfde plaats.

Bo Bendsneyder startte van een 18e plaats in de Moto2 maar had een slechte start. Hij heeft zich vanaf een 27e plaats terug moeten vechten door het veld. Toch slaagde hij er in om als 16e over de finish te komen met 0.05 seconden achterstand op de nummer 15. Helaas geen wk-punten voor de Nederlander dit keer. De volgende race is in Argentinië en wel op 31 maart


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen