• Home
 • Motorsport
 • 40e Ducati Club Race 2019: programma 24, 25 en 26 mei

40e Ducati Club Race 2019: programma 24, 25 en 26 mei

Komend jaar staat de Ducati Club Race gepland voor 24, 25 en 26 mei. Het is de 40e editie en dat gaan we vieren! Met een bijzonder aantrekkelijk baanprogramma en bezoekersprogramma. Beleef het racen! 

Het meest actuele weekendprogramma vindt u hier: https://www.nieuwsmotor.nl/motorsport/24291-programma-tijdschema-ducati-club-races-2019 

Baanprogramma 
De inschrijving voor deze 40e editie opent op 4 maart om 20.00 uur en vindt plaats via de site www.ducaticlubrace.nl. De klassen die je in ieder geval mag verwachten:

 • De open Ducati klassen, bedoeld voor alle Ducati’s. Op basis van je kwalificatietijd word je ingedeeld in de race die bij jouw rondetijden past.
 • De Ducati Challenge die dit jaar extra interessant is vanwege de spectaculaire Ducati Panigale 959 Cup die onderdeel uitmaakt van deze snelle Ducati Challenge klasse.
 • De Euroclassics, bedoeld voor Europese klassiekers met bouwjaar van vóór 1990
 • De Eurosingles, bedoeld voor klassieke ééncilinder motoren met bouwjaar van vóór 1990. Eurosingles rijders let op: als gevolg van een teruglopend startveld, rijdt de Eurosingles haar wedstrijd samen met de NK Classics. In tegenstelling tot voorgaande jaren, dienen de rijders van deze klasse dan ook een KNMV (of andere FIM erkende) -licentie te hebben of een daglicentie bij de KNMV aan te vragen.
 • Het kampioenschap van de NK Classics IHRO brengt ons ook weer een bezoek. In deze klasse rijden klassieke 250cc, 350cc en 500cc motoren met bouwjaar tot 1973. De NK Classics rijdt een gecombineerde wedstrijd met de Eurosingles.
 • De Thunderbikes, de raceklasse die open staat voor alle 1, 2 en 3 cilinder motorfietsen uit Europa en de VS en voor alle motoren uit Italië, ongeacht het aantal cilinders.
 • De Demo voor iedereen zonder circuitervaring die, achter een marshall aan, enkele veilige ronden over het circuit wil rijden. Bedoeld om aan het circuitrijden te proeven.
 • We hebben een naam hoog te houden als het gaat om een vol en spectaculair raceprogramma. Daarom hebben we drie extra raceklassen op het programma.
  50 cc Eurocup en Freetech tweetakten. In deze gecombineerde klasse berijdt ongeveer de helft een klassieke, volbloed 50cc racer (voormalige grand prix motoren). Veelal zijn dit nog de rijders van weleer. De andere helft bestaat uit moderne 50cc racers, vaak bereden door jongere racers. Jij mag raden wie normaalgesproken sneller is…
 • ONK Zijspannen. Deze racers rijden normaal in het IDM mee, gaan serieus hard rond, zijn super enthousiast en altijd in voor een praatje. Geen wonder dat de zijspannen een grote groep enthousiaste fans heeft.
 • BEARS Riders cup. Uniek en nieuw. Deze mini competitie bestaat uit twee races tijdens de Clubrace en twee tijdens het Festival d’Italia op Oschersleben (27-30 juni). De cup is open voor alle rijders op motorfietsen t/m 1198cc, met 1, 2 of 3 cilinders, uit Europa en Amerika, ongeacht het bouwjaar.

Uitgelicht: Bears Riders Cup
Samen met Wolf Töns van Art Motor hebben we deze mini-competitie opgezet voor de rijders die geen volledige competitie willen rijden, maar wel eens op een ander circuit willen racen dan Assen. En rijders die een wedstrijd nét iets leuker vinden dan een reguliere circuitdag. De keuze om naast de Clubrace te kiezen voor het Festival d’Italia is vanzelfsprekend, vanwege de goede sfeer. Deze mini-competitie gaat over vier wedstrijden. Tijdens beide evenementen boek je een all-in pakket en rij je twee vrije trainingen, twee kwalificaties en twee wedstrijden. De rijder die na deze vier wedstrijden de meeste punten heeft verzameld, mag zich Bears Riders kampioen noemen. De huldiging vindt plaats tijdens het Festival d’Italia in Oschersleben.

Pitbox huren
We hebben al verschillende aanvragen voor pitboxen gekregen. Wil je tijdens de clubrace in een pitbox staan, zorg dan dat je deze tijdig reserveert en aangeeft of je een voorkeur voor een box hebt, wie je buren wel (of juist niet) mogen zijn etc. We proberen met ieders wensen rekening te houden en communiceren het overzicht met alle pitbox-bewoners ruim voor het evenement. In verband met de Btw-verhoging hebben we een kleine huurverhoging moeten doorvoeren. Een pitbox huur je voor het volledige evenement (3 dagen) voor de prijs van EUR 385,-.

Ducati Clubrace 2019 Panigale

Bron: Ducati Club Nederland (DCN) Club Race Commissie. Foto: Ducati


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal