• Home
  • Motorsport
  • Dakar 2019 - etappe 7: Sunderland wint, Brabec verovert koppositie klassement

Dakar 2019 - etappe 7: Sunderland wint, Brabec verovert koppositie klassement

Vandaag hebben de rijders tijdens de zevende etappe 323 kilometer afgelegd, de route liep vooral door zware zandduinen startend vanuit San Juan de Marcona om daar ook weer te eindigen. Na ruim zeven uur kwam Sam Sunderland met de KTM als eerste over de streep. Gister verloor de Engelsman nog meer dan 20 minuten vanwege problemen aan de motor, waardoor hij ook direct de top drie in het klassement uitviel. Vandaag herpakte hij zich echter op dusdanig wijze, dat hij na het eerste checkpoint de leiding pakte en deze de rest van de race niet meer uit handen gaf. Hierdoor wist hij de etappe te winnen met 1 minuut en 51 seconde voorsprong op de Argentijn Luciano Benavides. Een plek terug in de top drie van het algemeen klassement weet hij hierdoor echter niet terug te veroveren, op dit moment bezet hij de vierde positie.
Ricky Brabec doet vandaag ook goede zaken. Door vandaag als derde over de finish te komen weet hij de leiding in het algemeen klassement te pakken. Hierdoor heeft Pablo Quintanilla niet lang kunnen genieten van de leiding in het algemeen klassement. Doordat de Chileen zelfs meer dan 20 minuten verloor tussen checkpoint 4 en 5, zakt deze terug naar de vijfde positie in het klassement met een achterstand van 9minuten en 59 seconden op Brabec. Toby Price schuift ook een plekje op en klimt van de derde naar de tweede positie met een achterstand van 6 minuten en 55 seconden. De top 3 wordt compleet gemaakt door Adrien van Beveren die vandaag als nummer vijf over de finish komt en daardoor klimt vanaf de vijfde positie naar een achterstand van 7 minuten en 47 seconden op Brabec. De top 10 wordt verder compleet gemaakt door Sam Sunderland, Pablo Quintanilla, Kevin Benavides, Matthias Walkner, Stefan Svitko, Xavier de Soultrait en Andrew Short.

Beste Nederlander van vandaag is Paul Spierings op de Husqvarna, die binnen kwam op de 35e positie in 7 uur en 45 minuten. Hiermee doet hij het beter dan gister, toen hij binnen kwam als 40e. Als tweede Nederlander kwam Edwin Straver over de finish op een 41e positie, hiermee geeft hij vier plekken toe op gister, toen hij als 37e over de streep wist te komen. Een minuut later kwam Mark Tielemans op de 43e positie over de finish, gister deed hij het beter met een 36e positie. Hij is echter wel de beste Nederlander is het klassement op de 35e positie, gevolgd door Spierings op 36 en Straver op 37. De overige zes Nederlandse rijders zijn nog niet binnen.

Dakar Etappe 7 Sunderland 1200x800

Foto Credits: KTM Australië


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal