• Home
  • Motorsport
  • SuperCross Brabant 2018: eind december in Autotron Rosmalen

SuperCross Brabant 2018: eind december in Autotron Rosmalen

SuperCross Brabant is het nieuwe motorcross evenement van Nederland. Van 28 tot en met 30 december 2018 gaat het dan echt gebeuren in het Autotron in Rosmalen. Bij motorcross draait alles om het circuit; uitdagende bochten en heuveltjes. Met Freddy Verherstraeten aan het roer heeft de organisatie in ieder geval een internationale circuit-architect in de arm genomen. Dit circuit krijgt zijn eigen identiteit en alle mogelijk- en moeilijkheden zijn hier aanwezig. Iedere motorcrossliefhebber zal hier zijn hart ophalen. 

Afwisselend circuit met tunnel 
Het nieuwe evenement, dat in de sfeervolle hal Expo Dome van Autotron te Rosmalen wordt georganiseerd, laat niets aan het toeval over. Een evenement kan alleen slagen als de faciliteiten voor de deelnemers perfect zijn en daarbij staat natuurlijk het circuit op nummer één. Het 400 meter lange parcours zal met haar 6 meter brede baan een grandioze uitdaging zijn voor toeschouwer én rijder en leent zich super voor inhaalmanoeuvres. Het circuit kent lange lijnen, technische elementen, een wasbord-deel en spectaculaire heuvels waaronder een paar triples en tafelbergen. Daarnaast is een stuk van het circuit voorzien van een zanderige ondergrond en krijgen de rijders een tunnel in het vizier waar overheen én onderdoor gereden kan worden.

Het circuit wordt met ruim 1500 kuub hoogwaardige droge klei zorgvuldig geboetseerd, geregeld door motorcross-liefhebber Jos vd Wetering uit Heesch en geleverd door Marcel Huigevoort. Het circuit wordt uitgelicht met professionele LED sport-verlichting. En wordt alles vastgelegd door een 4 camera-registratie, zichtbaar is op diverse LED screens in de hal. Zowel vanaf de tribune als de vide is alles super te volgen. Op vrijdag 21 december zal het parcours gekeurd worden en tevens worden getest. Naast spektakel is het ook een verantwoord evenement voor de internationale, nationale én regionale motorliefhebbers.

Trainingsweekend 22 en 23 december
Het weekend van 22 en 23 december is gereserveerd voor begeleide- en vrije trainingen voor alle niveaus. Na de Kerstdagen zijn de wedstrijden op vrijdag 28 t/m zondag 30 december. Alle klasses komen aan bod, inclusief de Ladies en Enduro. Het Enduro-parcours zal met veel creativiteit worden vervaardigd én gedecoreerd. Het buitengevoel van Enduro staat hier hoog in vaandel. Heb je nog niet ingeschreven, doe het dan snel, want vol=vol.

Supercross Brabant 2018

Bron: Supercross Brabant


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal