• Home
  • Motorsport
  • Bo Bendsneyder naar RW Racing GP Moto2 in 2019 en 2020

Bo Bendsneyder naar RW Racing GP Moto2 in 2019 en 2020

De Nederlandse Moto2 coureur Bo Bendsneyder zal eind 2018 overstappen naar het eveneens Nederlandse RW Racing GP team, waarmee hij in 2019 en en 2020 in dezelfde MotoGP-klasse kan blijven uitkomen. Al eerder was er een intentieverklaring hiervoor, maar als RW Racing voor Bendsneyder koos zou er een gat in het budget ontstaan, omdat het team tot nu toe werkte met coureurs die zelf jaarlijks zo'n 300.000 euro aan sponsorbudget bij elkaar brengen. Bendsneyder rijdt nu nog voor het Franse Tech 3 Team, maar teameigenaar Hervé Poncharal gaf recent aan dat hij volgend jaar met nieuwe rijders aan de start wilde komen. De aankondiging hiervan was aan de late kant, waardoor de meeste zitjes voor 2019 al vergeven waren. 

Door het instappen van nieuwe sponsoren en een crowdfundingactie is er nu klaarblijkelijk voldoende financiële basis om Bendsneyder vast te leggen voor de komende jaren, al meldt mede-initiator Racesport hierover nog wel 

"de deal is rond, de handtekeningen zijn gezet.......maar het budget om alles sluitend te maken nog zeker niet!" 

Voor RW Racing GP is de komst van een Nederlandse coureur een goede zaak, omdat dit naast sportief succes ook meer publiciteit voor de Nederlands sponsoren zal brengen. Lastig punt was daarin dat het team met motoren van het Japanse NTS rijdt, voor wie dit minder van belang is. Uiteindelijk is er nu dan toch een constructie gevonden die voor alle partijen bevredigend is. 

2019 Bo Bendsneyder RW Racing GP NTS

Foto: Jaco Veenstra

Update: persbericht RW Racing GP

NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder tekenen tweejarig contract

NTS RW Racing GP en Bo Bendsneyder hebben vrijdagmiddag in Misano een tweejarige overeenkomst getekend. Het enige Nederlandse Grand Prix en de enige Nederlandse Grand Prix coureur zullen hiermee in 2019 en 2020 samen actief zijn in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Onlangs tekenden Bo Bendsneyder en NTS Racing GP een intentieverklaring met de bedoeling om te onderzoeken of een mogelijke samenwerking haalbaar zou zijn. Nadat vele partijen zich de afgelopen weken ingezet hebben om dit, voor de Nederlandse motorsport unieke project, mogelijk te maken hebben RW Racing GP en Bendsneyder vrijdagmiddag tijdens de eerste dag van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini de knoop definitief doorgehakt.

Het enige Nederlandse Grand Prix team en Nederland’s enige Grand Prix coureur tekenden in Misano een tweejarige overeenkomst. Met het tekenen van deze overeenkomst is een langer verblijf van Bendsneyder in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap gewaarborgd en heeft NTS RW Racing GP de komende twee jaar weer een Nederlands talent binnen haar gelederen.

#64 Bo Bendsneyder:

“Een geweldig moment, we hebben vanmiddag de handtekening kunnen zetten onder een tweejarige overeenkomst met NTS RW Racing GP. Ik ben veel mensen dank verschuldigd voor deze kans. Een speciaal woord van dank daarbij aan de familie Waninge, Jarno Janssen en alle partners die dit mogelijk gemaakt hebben. Ik kijk ernaar uit voor de eerste keer op de NTS machine te stappen en aan de slag te gaan voor komend seizoen.”

Roelof Waninge, NTS RW Racing GP teameigenaar:

“Als NTS RW Racing GP is het vanaf het begin onze doelstelling geweest om jonge Nederlandse talenten een kans te geven om zich te ontwikkelen op het hoogste niveau. Door omstandigheden lukte dat niet altijd maar de komst van Bo naar ons team geeft me toch een gevoel van trots. Iedereen heeft de afgelopen paar weken hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Als het dan uiteindelijk lukt dan kunnen we niet anders dan tevreden zijn en uitkijken naar een succesvolle en prettige samenwerking.

Jarno Janssen, NTS RW Racing GP teammanager:

“Ik ben echt heel blij dat alles nu echt rond is en dat we de komende twee jaar gaan samenwerken met Bo. Het is in mijn ogen heel belangrijk voor de Nederlandse motorsport dat een talent als Bo zich kan blijven ontwikkelen en ook de komende twee jaar zijn ware potentieel kan tonen in een klasse die op dit moment misschien wel als ‘s werelds meest competitieve wegrace klasse gezien kan worden. Nadat we onlangs al een intentieverklaring tekenden en er een crowdfundingsactie op poten is gezet hebben we veel reacties mogen ontvangen. Hier zijn beide partijen de afgelopen weken druk mee bezig geweest, hetgeen geresulteerd heeft dat we vanmiddag samen een handtekening hebben gezet onder een tweejarige overeenkomst. Ik wil een ieder die hier een bijdrage aan geleverd heeft dan ook bij deze bedanken. We zijn er nog niet maar ondanks dit hebben we toch besloten om de knoop door te hakken zodat we samen verder kunnen werken aan onze gezamenlijke toekomstplannen. Een speciaal woord van dank aan CEO van NTS Masahiro Namatame, hij heeft zijn volledige ondersteuning toegezegd en staat volledig achter dit voor ons en de Nederlandse motorsport unieke project.”


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal