Duitse Grand Prix ook na 2019 op de Sachsenring

Op de onlangs openbaar gemaakte MotoGP kalender voor 2019 was al duidelijk dat ook komend jaar de Duitse Grand Prix gehouden zal worden op de Sachsenring. Al meer dan 20 jaar wordt in de Oost-Duitse deelstaat de MotoGP georganiseerd, maar de ADAC was op zoek naar een ander circuit nadat onenigheid was ontstaan met (mede) organisator SRM GmbH.

Maandenlang was het dan ook onduidelijk of en zo ja op welke manier de MotoGP op de Sachsenring voor komend jaar georganiseerd zou kunnen worden, maar nu is het dan eindelijk duidelijk: de Sachsenring blijft de thuisbasis van de Moto GP in Duitsland, niet alleen in 2019, maar ook in de jaren daarna. Het Sachsenring-Rennstrecken-Management GmbH (SRM) heeft echter niet meer de organisatie in handen, die rol wordt nu overgenomen door ADAC-Sachsen in samenwerking met de ADAC, die zijn hoofdkantoor in München heeft.

ADAC Sport President Hermann Tomczyk hierover: "Met de ADAC-Sachsen hebben we een sterke en betrouwbare partner die een ruime ervaring heeft in de organisatie van motorsport evenementen op de Sachsenring. Samen met Dorna Sports hebben we afgesproken dat de Duitse Grand Prix ook in de toekomst op de Sachsenring wordt gehouden."

Sachsenring


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal