• Home
  • Motorsport
  • Crowdfundingsactie voor Bendsneyder bij RW Racing GP Moto2 in 2019

Crowdfundingsactie voor Bendsneyder bij RW Racing GP Moto2 in 2019

Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP tekenden onlangs een intentieverklaring voor komend seizoen. Samen gaat men op zoek naar het benodigde budget. Naast de inzet van een groot aantal partijen om het benodigde budget bij elkaar te krijgen, is er op verzoek van de Nederlandse wegracefans ook een crowdfunding actie opgezet om deze unieke samenwerking voor 2019 ( en 2020) mogelijk te maken. 

Tijdens de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring werd bekend dat er na dit seizoen geen plaats meer is voor Nederlander Bo Bendsneyder binnen zijn huidige Tech3 Racing Team. De mogelijkheden om voor 2019 opnieuw een start te verkrijgen en een tweede seizoen uit te mogen komen in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap zijn zeer beperkt, zo niet uitgesloten. De belangrijkste redenen hiervoor liggen niet op sportief gebied, maar zijn te wijten aan de enorme sponsorbedragen die een coureur tegenwoordig mee dient te nemen. Voor het bemachtigen van een Moto2 zitje ligt de eigen bijdrage voor de meeste coureurs tussen de 300.000 en 500.000 euro per seizoen. Een nagenoeg onmogelijke opgave voor een Nederlandse coureur.

KLIK HIER OM MEE TE DOEN: BO BENDSNEYDER IN 2019 MET NTS RW RACING GP IN DE MOTO2

Ondanks dat het enige Nederlandse Grand Prix Team, NTS RW Racing GP haar rijdersbezetting in principe al rond had en daarmee ook de begroting voor komend seizoen, besloot men tijdens de MotoGP van Oostenrijk met Bo Bendsneyder in gesprek te gaan en in het belang van de Nederlandse motorsport te onderzoeken of een samenwerking met de voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen voor 2019 mogelijk is.

Deze eerste gesprekken hebben inmiddels geleid tot een intentieverklaring waarin beschreven is, op welke wijze Bo in het RW Racing GP team van teammanager Jarno Janssen kan worden opgenomen. Uit deze intentieverklaring blijkt dat NTS RW Racing GP bereid is om een deel van het benodigde budget voor maandag 27 augustus bij elkaar te krijgen via bestaande sponsoren, nieuwe sponsoren en betrokken organisaties en instellingen. Bo Bendsneyder zal daarnaast vanzelfsprekend ook een deel van het benodigde budget in moeten brengen met zijn bestaande sponsorgroep. Een gezamenlijke inspanning en een unieke kans voor de Nederlander die hiermee zijn kansen op een langer verblijf in de Moto2 een stuk groter en reëler ziet worden.

KLIK HIER OM MEE TE DOEN: BO BENDSNEYDER IN 2019 MET NTS RW RACING GP IN DE MOTO2

De afgelopen dagen is er door diverse betrokkenen keihard gewerkt en zijn veel initiatieven in gang gezet. De behaalde resultaten zijn dusdanig positief dat er op korte termijn een definitief besluit genomen kan worden. MAAR zover is het nog niet! Op dit moment is ook nog niet duidelijk of de streefdatum van 27 augustus gehaald zal gaan worden. Maar ondanks dit hebben NTS RW Racing GP en Bendsneyder veel vertrouwen in een goede afloop van het project dat samen is ingezet.

{snippet YTVideo|67sj2XqWQvc}

Crowdfunding
Naast het feit dat er vanuit het bedrijfsleven veel steun is toegezegd en er inmiddels een aantal deals succesvol zijn afgerond, kwam er vanuit de Nederlandse motorsportfans het verzoek ook hun steentje bij te mogen dragen. Hiervoor is er contact opgenomen met het Yvonne van Gennip Talent Fonds en is er samen met deze organisatie een Crowdfunding actie in het leven geroepen. Een Crowdfunding actie die vanuit Racesport.nl gecoördineerd wordt en waaraan een groot aantal Nederlandse organisaties – naast hun eigen financiële steun aan dit unieke project – inmiddels hun medewerking hebben toegezegd.

Kan en mag Bo Bendsneyder ook op uw steun rekenen? 
Klik op de volgende link of de naam Bo Bendsneyder in onderstaand kader voor meer informatie en het doen van een donatie.

Link: BO BENDSNEYDER IN 2019 MET NTS RW RACING GP IN DE MOTO2

Bo Bendsneyder Tech3 2018


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal