Stichting Race Kids bestolen van zeven motoren

De stichting Race Kids biedt voor kinderen van de lagere school de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met motorracen. De kinderen krijgen de beginselen van het racen onder de knie en de stichting kan hen daarna begeleiden naar een hoger niveau. Afgelopen weekend zijn er zeven motoren van de stichting gestolen uit een beveiligde garagebox in Dordrecht. Henk Schotman, drijvende kracht achter de stichting is verbijsterd. Op de ene dag is er een grote motor gestolen en een dag later zijn ze teruggekomen om zes kleinere motoren op te halen. Iemand heeft hiervan geweten vertelde hij. De stichting heeft nog meer motoren in haar bezit dus kan er wel geraced worden door de kinderen maar helaas alleen in kleinere groepen. Het is een schadepost voor de stichting van ongeveer €25.000,- maar Schotman heeft nog steeds hoop dat hij de motoren weer terug in bezit gaat krijgen. Voor eventuele tips naar de gestolen motoren kan men contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Link naar een item in Hart van Nederland: Brute diefstal, zeven motoren spoorloos.

race kids

Foto: race-kids.nl

Update woensdag 8 aug:

De 7 motoren, waaronder een Suzuki Supersport 125cc machine en zes minibikes, die in het weekend van 4 en 5 augustus uit de opslag in Dordrecht werden gestolen zijn teruggevonden. De nodige media aandacht en een adequate reactie van de politie waren hier debet aan, zo meldde de Dutch Racing Academy het goede nieuws vandaag. De Dutch Racing Academy wist via het televisieprogramma Hart van Nederland en hun eigen social media de aandacht voor de diefstal te trekken en ook de politie reageerde zeer adequaat, wat er toe leidde dat al snel vier minibikes werden teruggevonden en vanmorgen kon de politie melden dat de laatste drie motoren terecht zijn. De Dutch Racing Academy erg opgelucht dat alle motoren weer kunnen worden ingezet tijdens de evenementen.

Henk Schotman, secretaris van de Dutch Racing Academy: ‘We waren erg verbaasd toen we zagen dat er zeven motoren waren ontvreemd uit onze opslag. Je kan alleen in de garage komen met een sleutel of buzzer. Er was geen spoor van braak, maar de motoren waren wel weg. We hebben vervolgens de motorzaken op de hoogte gebracht, de politie en Hart van Nederland ingeschakeld en aandacht aan de diefstal gegeven via social media. Dit alles zorgde voor veel reacties, waarvoor dank. De politie in de regio Dordrecht nam de diefstal zeer serieus en we zijn dan ook heel blij dat alle motoren zo snel zijn teruggevonden. We willen een ieder bedanken die geholpen heeft bij de terugkeer van onze motoren!’

 

De Dutch Racing Academy was ondertussen een crowdfunding gestart om geld in te zamelen om nieuwe motoren te kunnen kopen. De organisatie zal contact opnemen met de mensen die gedoneerd hebben, zodat ze hun geld terug kunnen krijgen. De Dutch Racing Academy wil alle mensen bedanken die hebben gedoneerd of onze berichten op social media hebben gedeeld.

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen