Michael van der Mark verlengt contract

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft vanochtend bekend gemaakt dat Michael van de Mark ook in 2019 de kleuren van Yamaha zal blijven verdedigen in het WSBK-kampioenschap. Samen met zijn teamgenoot Alex Lowes blijft hij ook volgend jaar deel uit maken van het Official Yamaha WSBK-team. Beiden hebben tijdens de onlangs verreden races in Misano overeenstemming met Yamaha Motor Europe hierover bereikt en een contractverlenging van één jaar getekend.

Het seizoen 2019 wordt de derde van Van der Mark in Yamaha-kleuren. De voormalige Europese Superstock en FIM World Supersport kampioen behaalde in zijn debuutseizoen van 2017 twee podiumplaatsen met de YZF-R1, een prestatie die hij dit jaar al heeft overtroffen met in totaal 7 podiumplaatsen waaronder een dubbel-overwinning op Donington Park. Van der Mark ligt momenteel dan ook op een fraaie derde plaats in het kampioenschap met 248 punten.

Voor Lowes zal het seizoen 2019 de vierde met het Official Yamaha WorldSBK-team worden, waarvan hij onderdeel uitmaakt sinds Yamaha in 2016 hun officiële comeback in het FIM Superbike Wereldkampioenschap maakte. De 27-jarige Lowes ligt op dit moment op de vijfde plaats in het kampioenschap met 193 punten en heeft dit seizoen in Brno zijn eerste overwinning behaald.

Michael van der Mark: "Ik ben erg blij dat ik voor een derde seizoen bij Yamaha heb getekend. Ik vertrouw op dit project, Yamaha gelooft in mij als rijder en dit zorgt voor een sterke combinatie. Hoewel we nog steeds werken aan verbetering, is het duidelijk dat we aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt en nu het punt hebben bereikt waarop we races winnen en elk weekend aan het front vechten. Ik kijk er naar uit om deze trend voort te zetten en een volgende stap voorwaarts te maken om te werken aan ons belangrijkste doel: samen vechten voor het Wereldkampioenschap."

Michael vd Mark contract Michael van der Mark, Eric de Seynes (President, Yamaha Motor Europe) en Alex Lowes


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal