• Home
  • Motorsport
  • Valentino Rossi: ik hoop dat Formule 1 niet naar TT-Circuit Assen komt

Valentino Rossi: ik hoop dat Formule 1 niet naar TT-Circuit Assen komt

Voorafgaande aan de 88ste Dutch TT 2018 in Assen laat MotoGP-ster Valentino Rossi weten te hopen dat de Formule 1 niet naar Nederland komt omdat het circuit dan aangepast zal worden. De Italiaanse coureurs is weliswaar fan van de autosport, maar is bang dat het iconische TT-Circuit aangepast moet worden om de Formule 1 te kunnen ontvangen. Volgens Rossi heeft de autosport al genoeg specifieke autocircuits en Assen is historisch gezien voor motorfietsen. 

Jorge Lorenzo viel Rossi hierin bij, hij maakte zich zorgen over de hobbels in het asfalt die door autosport veroorzaakt worden, terwijl Marc Marquez aangaf het juist wel leuk te vinden als de autosport naar Assen komt, maar dat hij hij zich ook wel zorgen maakt over de hobbels en dat door de snelle bochten van Assen er wel rondetijden onder de één minuut verwacht kunnen worden. 

Valentino Rossi was na het inkorten van het TT-Circuit in 2006 ook al zeer duidelijk in zijn afkeuring daarvoor, hij vond samen met veel andere MotoGP-rijders dat het circuit vernield was met het verdwijnen van de Noordlus en het vlak maken van bochten als De Bult. Cal Crutchlow onderstreepte dat vandaag weer door aan te geven dat hij het enorm zonde vindt dat hij nooit op het “oude” circuit heeft kunnen rijden.

Alle info over de Dutch TT Assen 2018: https://www.nieuwsmotor.nl/motornieuws/23433-overzicht-motogp-dutch-tt-assen-2018-tijdschema-routes-tv-festival-bus-trein 

TT circuit F1 Valentino Rossi


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal