• Home
  • Motorsport
  • Andere Tijden Sport: Streuer/Schnieders Ziel van de Zijspan online

Andere Tijden Sport: Streuer/Schnieders Ziel van de Zijspan online

Vorig jaar vertoonde NOS/NTR de Andere Tijden Sport-documentaire "Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan" op NPO 1. Deze is i de aanloop van de Dutch TT 2018 online te bekijken, voor als u hem toen gemist heeft. 

In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D'n Boet van Dulmen boekten successen in de zwaarste klasse. En er was dat legendarische zijspanduo Streuer/Schnieders uit Assen dat drie keer wereldkampioen werd, maar steeds naast de winst greep op het thuiscircuit tijdens de TT van Assen.

Tot 1987, toen eindelijk in de stromende regen alles klopte en 140.000 toeschouwers volledig wild werden van vreugde door het succes van de ruig bebaarde rijder Egbert Streuer en zijn knappe bakkenist Bernard Schnieders. Andere Tijden Sport keert terug naar de oertijd van de Nederlandse motorsport. Over de dood van Schnieders, de verfijning van een motorblok en de ziel van de zijspan.

Met Egbert Streuer, geldschieter Riemer van der Velde, teammanager/marketingman Lee van Dam en Jaap Geerts, racer van het eerste uur en kroegbaas. Een verhaal vol bier, braadworst en benzinedampen.

De aflevering is nu ook al hier online te bekijken.

NOS Andere Tijden Sport Streuer Schnieders Zijspan


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal