• Home
  • Motorsport
  • MotoGP: Pedrosa out, Lorenzo naar Honda, Petrucci fabrieks-Ducati

MotoGP: Pedrosa out, Lorenzo naar Honda, Petrucci fabrieks-Ducati

Vandaag en gisteren draaide de MotoGP-transfercarrousel voor het komende seizoen opeens op volle toeren. Als eerste was er afgelopen weekend de aankondiging van drievoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo dat hij zijn contract bij het Ducati fabrieksteam niet zou verlengen, ondanks zijn eerste overwinning in datzelfde weekend. Gisteren kwam daarbij de mededeling dat Dani Pedrosa na 18 jaar niet meer bij het Repsol Honda HRC-team zou blijven. 

Vandaag vielen dan de puzzelstukken op zijn plaats: Lorenzo stapt over naar Honda om daar de plek van Pedrosa over te nemen, waarmee het lang gewenste Spaanse "Dream Team" met viervoudig wereldkampioen Marc Marquez ontstaat. 

In de slipstream van dit bericht kwamen er razendsnel meer berichten over de grid van 2019 door: de vrijgekomen plaats bij het Ducati fabrieksteam wordt vanaf volgend jaar ingevuld door Danilo Petrucci, die overkomt van het Pramac Ducati sattelietteam. Daarnaast liet Tech3 weten ook volgend jaar met Maleisiër Hafizh Syarin door te gaan, al stapt het team over van Yamaha naar KTM. 

Dit betekent dat een zeer groot deel van de teambezetting voor MotoGP 2019 vastligt, maar ook dat er nog een paar belangrijke vragen open blijven. Grootste daarvan is waar Dani Pedrosa heen gaat; de sterkste geruchten zijn dat hij stopt. Daarnaast is er voor Yamaha nog het feit dat Tech3 dus overtstapt naar KTM en dat er nog geen nieuw sattelietteam hiervoor is gevonden. Binnen de privéteams rommelt het nogal, met de openbaar uitgevochten ruzie in het MarcVDS-team tussen miljardair/eigenaar Marc van de Straaten en teambaas Michael Bartholemy. Ook bij het Aspar-team van Jorge Martinez rommelt het, de teambaas is betrokken bij de Valmor-zaak, een zeer ongewikkeld proces waarin fraude met overheisgeld rondom de aanbesteding van Formule 1-races wordt onderzocht, 

MotoGP grid 2018 Photo HRC
Foto: HRC Honda


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen