Crutchlow wint bewogen race Argentinië

Cal Crutchlow is tijdens de 2e race van het MotoGP-seizoen op het circuit Termas de Río Hondo 1e geworden. Na een rumoerige start, waarbij polesitter Jack Miller in eerste instantie als enige op de grid stond, verliep de race zelf ook niet vlekkeloos. 

De coureur en polesitter uit Australië bleef als enige op de grid over nadat de andere rijders besloten om van motor te wisselen. Eigenlijk zouden de rijders vanuit de pitlane moeten starten, maar er werd besloten om ze achteraan op de grid te plaatsen, 3 rijen achter Miller. Nog voordat de race van start ging moest wereldkampioen Marquez zijn Honda opnieuw starten. Hiervoor kreeg hij tijdens de race een ride through penalty. Met een voorsprong vanaf de start wist Miller korte tijd 1e te blijven totdat Marquez Dani Pedrosa en Miller passeerde en zodoende voorop kwam te liggen. Tijdens de vele verschuivingen die plaatsvonden in de eerste ronden, kwam Pedrosa hard ten val toen hij tijdens een inhaalactie van Johann Zarco zijn Honda verloor. 

Marquez moest zijn 1e plek na korte tijd weer inleveren nadat door de raceleiding besloten werd dat hij een ride through moest uivoeren, na het voorval op de grid. Marc Marquez kon na zijn ride through de race vervolgen vanaf een 19e plaats en daarmee zijn inhaalrace beginnen. Vol adrenaline passeerde de Spanjaard rijder na rijder tot hij bij Aprilia-coureur Aleix Espargaró een fout maakte en de motor van zijn concurrent aantikte. Alhoewel beide rijders in het zadel bleven, moest Marquez wel een plaats teruggeven als straf. In de kopgroep werd er inmiddels gestreden tussen Cal Crutchlow, Álex Rins, Zarco en Miller. Zij wisselden veelvuldig van positie waardoor het ook voor in het veld spannend bleef.

In de laatste ronden van de race kwam Marquez steeds verder naar voren tot hij bij concurrent Valentino Rossi arriveerde. Tijdens zijn inhaalactie maakte Marquez een inschattingsfout met als gevolg dat Rossi met zijn Yamaha viel. Ondanks dat Marc Marquez uiteindelijk op een 5e plaats eindigde, kreeg hij van de raceleiding een straf van 30 seconden waardoor hij uiteindelijk op plaats 18 uitkwam. Dat werd een plaats voor Valentino Rossi; het lukte hem nog wel om de finishlijn te bereiken met zijn Yamaha YZR-M1. 

De kopgroep had een geheel eigen strijd te voeren omdat Johann Zarco en Cal Crutchlow beide de 1e plek binnen wilde slepen. Cal Crutchlow trok uiteindelijk aan het langste eind en eindigde op de 1e plaats, gevolgd door Zarco en Rins. Hiermee was het ook voor de teams Tech3 en Suzuki een geslaagde Grand Prix. Crutchlow voert vanaf nu niet alleen het kampioenschap aan, ook won hij voor Honda hun 750e Grand Prix overwinning. 

MotoGP 2018 Race 2

Beeld: MotoGP.com


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal