• Home
  • Motorsport
  • Dovizioso start MotoGP-seizoen met overwinning in Qatar

Dovizioso start MotoGP-seizoen met overwinning in Qatar

De Italiaan Andrea Dovizioso heeft de eerste race van het MotoGP-seizoen op zijn naam geschreven. Na een spannende strijd met regerend wereldkampioen Marc Marquez kwam Dovizioso als eerste over de finishlijn. Valentino Rossi volgde iets later voor een 3e plek. 

Onder het kunstlicht van het Losail International Circuit reed Fransman Johann Zarco tot 5 rondes voor de finish aan kop, met achter zich een wisselend veld. Gedurende de Grand Prix wisselde onder andere Rossi, Marquez en Petrucci veelvuldig van plaats, maar bleef het geheel wel bij elkaar. Na meerdere malen geprobeerd te hebben een gat te slaan tussen zichzelf en de achtervolgers, moest Johann Zarco zijn kopposittie doorgeven aan Ducati-coureur Dovizioso. Dovizioso kwam van een achtste plaats naar voren en liet zijn koppositie niet meer los. Tijdens de laatste ronde werd de strijd tussen Marquez en Dovizioso heviger. Marquez probeerde in de laatste bocht de Italiaan nog voorbij te gaan, maar kwam op het rechte stuk toch achter de Ducati-coureur uit. 

Met deze overwinning zet Andrea Dovizioso een belangrijke stap richting het kampioenschap. Waar hij vorig seizoen pas later in de races dichter bij het winnen van het kampioenschap kwam, voert hij nu de puntenlijst aan met 25 punten, gevolgd door Marquez en Rossi, met 5 en 9 punten verschil. Zij worden gevolgd door de grote groep coureurs die tijdens race veel van plaats wisselde, bestaande uit Crutchlow, Petrucci en Viñales en Pedrosa. Zarco moest ook in deze Grand Prix het podium aan zich voorbij laten gaan en finishte op een 8e plek, voor Iannone en Miller. 

  MotoGP Qatar 2018

Beeld: Honda Racing Corporation


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal