Vernieuwd commentaarteam MotoGP 2018 op Eurosport

Eurosport - in Nederland en België Home of the MotoGP - zet in het weekend van 17 en 18 maart 2018 de lichten op groen voor een nieuw MotoGP-seizoen Op zaterdag 17 maart is vanaf 17.30 uur de kwalificatie van de MotoGP op het Losail International Circuit in Qatar live te volgen. De dag erna, zondag 18 maart, staan Eurosport 1 en de Eurosport Player zelfs de hele middag in het teken van de motoren: 

11.30-13.00 uur - Warming-up 
13.00-14.00 uur - Voorbeschouwing 
14.00-15.15 uur - Moto3 
15.15-16.45 uur - Moto2
16.45-18.00 uur - MotoGP

De vrije trainingen van vrijdag 16 maart zijn eveneens rechtstreeks te volgen via Eurosport 1 en de Eurosport Player. Deze uitzendingen beginnen vanaf 11.00 uur.

Co-commentator Peter Bom vervangt Kervin Bos
Het commentaar bij de MotoGP wordt opnieuw verzorgd door Frank Weeink. Hij wordt dit seizoen bijgestaan door co-commentator Peter Bom. Bom werkte als data-specialist en chef-monteur onder meer samen met de voormalige wereldkampioenen Cal Crutchlow, Stefan Bradl en Danny Kent. Hij vervangt Kervin Bos, die als teammanager aan de slag ging bij het Red Bull Honda World Superbike Team. Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh nemen ook dit seizoen het commentaar bij de supportseries Moto2 en Moto3 voor hun rekening.

Qatar decor openingsweekend
Net als vorig jaar start het MotoGP-seizoen op het spectaculaire circuit in Qatar. Sinds 2004 maakt het 5,4 kilometer lange Losail Circuit Qatar deel uit van de MotoGP-kalender. De afgelopen jaren werd deze eerste race van het jaar gedomineerd door de Spanjaarden met vijf overwinningen in zes jaar. Yamaha-coureur Maverick Viñales bleef vorig jaar de Italianen Andrea Dovizioso en Valentino Rossi voor en zette daarmee de toon voor wat al klassiek MotoGP-seizoen zou worden. Honda-coureur Marc Márquez zal dit jaar zijn titel opnieuw willen prolongeren en zo zijn vijfde MotoGP-hoofdprijs in zes jaar pakken. Voor het eerst sinds 2000 is er ook weer Belgische deelname in de belangrijkste klasse. De 28-jarige Xavier Simeon maakt de overstap uit de Moto2.

Eurosport Motorsport 2018

Eurosport dé bestemming voor motorfans
Zowel op TV als online is Eurosport, exclusief rechtenhouder van de MotoGP, dé bestemming voor de Nederlandse motorfan. Geen enkele zender brengt zo veel motorsport op de buis. Niet alleen is Eurosport in Nederland en België de enige uitzendrechtenhouder van de MotoGP, Moto2 en Moto3, maar ook het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP zijn, grotendeels live, te zien bij de zender.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal