• Home
  • Motorsport
  • Melandri winnaar seizoensopening WSBK Phillip Island

Melandri winnaar seizoensopening WSBK Phillip Island

Marco Melandri is het 2018 WSBK-seizoen voortvarend van start gegaan door zowel de eerste race op zaterdag, als de tweede race op zondag te winnen. In de World Supersports was het Fransman Lucas Mahias die er met de eerste overwinning van het jaar vandoor ging in een tot negen ronden ingekorte race na een rode vlagsituatie. Nederlander Jaimie van Sikkelerus greep met een zestiende plaats net naast de punten in de WSS.

Marco Melandri (Ducati) zette een indrukwekkende openingsrace neer, waarbij hij polesitter en raceleider Tom Sykes (Kawasaki) naar de twee plaats wist te verwijzen, terwijl zijn teamgenoot Chaz Davies de huidige wereldkampioen Jonathan Rea (Kawasaki) wist te achterhalen om zodoende de laatste podiumplaats op te eisen. Michael van de Mark vocht een verbeten strijd met zijn Yamaha teamgenoot Alex Lowes uit. Het Phillip Island circuit staat echter bekend om zijn bandenproblemen, die ook Michael van de Mark parten speelden en hij moest zich dan ook in de eindfase van de race gewonnen geven om uiteindelijk als negende achter zijn teamgenoot te eindigen.

Vanwege bandenproblemen bij meerdere coureurs in de eerste race besloot de wedstrijdleiding de tweede race op zondag als flag-to-flag race te laten verrijden, waarbij de coureurs binnen de tiende tot twaalfde ronde verplicht waren binnen te komen voor een bandenwissel. In een zeer spannende race met vele slipstreamgevechten was het ook nu weer Marco Melandri die de race naar zich toe wist te trekken, nu door Jonathan Rea op de finishlijn te verslaan met een verschil van slechts 0,021 seconde. Ducatist Xavi Forés wist de laatste podiumplaats te bemachtigen voor vierde man Tom Sykes. Michael van der Mark werd deze race zevende.

De volgende WSBK-ronde vindt pas over een maand plaats op het Chang International Circuit in Buriram, Thailand van 23 tot en met 25 maart.

WSBK podium Phillip Island


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen