Rea pakt dubbel World Superbike Jerez

Wereldkampioen Jonathan Rea wint ook beide World Superbike wedstrijden in Jerez. Marco Melandri kende ook een sterk weekend en was in de eerste race heel dichtbij een overwinning. Michael van der Mark vocht ook in de kopgroep en finishte als vijfde en zesde. 

Afgelopen weekend werd de voorlaatste ronde van het World Superbike kampioenschap verreden op het circuit van Jerez. In de eerste manche op zaterdagmiddag leek de winst te gaan naar polesitter Marco Melandri, maar hij viel in de slotfase uit met een technisch probleem. Wereldkampioen Jonathan Rea profiteerde en won de race voor Chaz Davies en Tom Sykes. Michael van der Mark had in de eerste helft van de race de aansluiting met de kopgroep, maar moest in het tweede deel lossen. Van der Mark achter zijn teammaat Alex Lowes als vijfde over de finishstreep.

In de tweede manche had Van der Mark een goede start en pakte de leiding. Rea nam al snel de eerste plaats over en werd niet meer achterhaald. Van der Mark vocht met Ducati’s van Davies en Melandri. Vooral met Melandri had hij een stevig duel, waarbij de Rotterdammer bijna buiten de baan kwam. Van der Mark zakte hierdoor terug naar plaats zes en kwam ook in deze positie over de finish. Melandri finishte als tweede voor Davies, Lowes en Sykes.

Voor de uitgebreide verslagen van de World Superbike, World Supersport, World Supersport 300 en de European Superstock 1000 wedstrijden op Portimão kan je terecht op de website: www.dutchmotorsport.nl
Wedstrijdverslag World Superbike Race 1: http://www.dutchmotorsport.nl/mark-vijfde-eerste-manche-op-jerez/ 
Wedstrijdverslag World Superbike Race 2: http://www.dutchmotorsport.nl/mark-zesde-stevig-gevecht-race-2-op-jerez/ 

R12 Jerez WorldSBK 2017 Saturday Rea Photo KRT


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen