• Home
  • Motorsport
  • Marquez zet in Australië grote stap richting vierde MotoGP titel

Marquez zet in Australië grote stap richting vierde MotoGP titel

De MotoGP race op Phillip Island was erg spectaculair met veel inhaalacties in een grote kopgroep. Marc Marquez bleek de sterkste en liep veel punten uit op Andrea Dovizioso, die een mindere race kende. Bo Bendsneyder werd zestiende in de Moto3 race in Australië.

Phillip Island was het toneel van een spektakelstuk in de MotoGP. De kopgroep bestond lang uit acht coureurs. Thuisrijder Jack Miller voerde in de beginfase het veld aan. Er werd fel gestreden in de voorste groep. Bij meerdere coureurs waren zwarte rubberstrepen te zien op het pak. Marc Marquez kneep er in de slotfase tussenuit waardoor de kopgroep uit elkaar viel. Valentino Rossi, Johann Zarco en Maverick Viñales knokten in de laatste ronde om de tweede positie. Het was een interessant gevecht die Rossi in zijn voordeel wist te beslechten. Viñales passeerde Zarco vlak voor de finishlijn. Andrea Dovizioso maakte een fout in de beginfase en viel ver terug. De Ducati-coureur werkte zich op naar plaats dertien, maar met de winst van Marquez lijken de titelkansen van Dovizioso verkeken.

Bo Bendsneyder liet zich goed zien tijdens de vrije trainingen op Phillip Island. Tijdens de natte warm-up was de Nederlander zelfs de snelste. In de wedstrijd met wisselende weersomstandigheden had Bendsneyderin eerste instantie aansluiting bij de kopgroep die uit twintig coureurs bestond. Helaas verloor de Rotterdammer die aansluiting en finishte op plaats zestien. Joan Mir won en is niet meer te achterhalen in het puntenklassement, de Spanjaard is de nieuwe Moto3 Wereldkampioen. Belg Livio Loi werd keurig tweede. In de Moto2 wist Miguel Oliveira de eerste overwinning voor KTM binnen te slepen. Het feest kon niet op, want teamgenoot Brad Binder werd tweede. WK-leider Franco Morbidelli werd derde en liep daarmee punten uit op zijn concurrent Thomas Luthi. De gehavende Zwitser maakte tijdens de trainingen een paar crashes mee en werd tiende in de Moto2 race op Phillip Island.

De uitgebreide wedstrijdverslagen zijn terug te lezen op de website: www.dutchmotorsport.nl 
MotoGP wedstrijdverslag: http://www.dutchmotorsport.nl/motogp/marquez-wint-spectaculaire-australische-gp/ 
Moto3 wedstrijdverslag: http://www.dutchmotorsport.nl/bendsneyder-zestiende-verraderlijke-omstandigheden-op-phillip-island/ 

Marc Marquez MotoGP Philip ISland 2016 photo HondaRacing


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal