MotoGP: Dovizioso verslaat Marquez op Motegi

Andrea Dovizioso heeft Marc Marquez verslagen in een spannende regenrace tijdens de Grand Prix van Japan. Dovizioso verkleint hierdoor het gat in de titelstrijd naar elf punten. Maverick Viñales, Dani Pedrosa en Valentino Rossi verliezen dure punten op de Twin Ring Motegi.

De Grand Prix van Japan werd praktisch volledig verreden onder natte omstandigheden, zowel in de trainingen als in de race. Marc Marquez was in de trainingen al zeer snel en liet dit ook in de race zien. Samen met Ducati-rijders Danilo Petrucci en Andrea Dovizioso waren zij duidelijk een maat te groot op een natte baan. In de slotfase werd het duel uitgevochten door de twee leiders in kampioenschap: Marquez en Dovizioso.

Marquez ging als eerste de laatste ronde in, maar werd geklopt door Dovizioso in de laatste deel van het circuit. Het is de vijfde overwinning van Dovizioso in 2017. Het verschil tussen de twee rijders is nu 11 punten in het voordeel van Marquez met nog drie races te gaan. Maverick Viñales werd negende. Dani Pedrosa en Valentino Rossi kwamen niet aan de finish, waardoor voor dit drietal de kansen op de titel verkeken lijkt. Bo Bendsneyder stuurde zijn KTM naar een negende plaats in de Moto3-wedstrijd.

Voor de uitgebreide verslagen van de Moto3 en MotoGP wedstrijd kan je terecht op de website: www.dutchmotorsport.nl.
Wedstrijdverslag MotoGP
Wedstrijdverslag Moto3

Dovizioso Motegi Dovizioso op een kletsnatte Motegi


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal