• Home
  • Motorsport
  • 36.000 bezoekers MXGP 2017 motorcross op TT-Circuit Assen

36.000 bezoekers MXGP 2017 motorcross op TT-Circuit Assen

Het MXGP wereldkampioenschap motorcross heeft in het afgelopen weekend 36.000 bezoekers op het TT-Circuit in Assen gehad, aldus de Nederlandse organisatie. De tribunes leken wat leger dan vorig jaar, maar blijkbaar was dat beeld toch wat vertekend. Het genoemde aantal is een prima restultaat, vooral gezien het feit dat het weer op zaterdag zeer slecht was, met enorm harde regen. Vorig jaar kwamen er nog 31.000 bezoekers naar het evenement, in het eerste jaar (2015) dat de motorcross op het TT-Circuit georganiseerd werd, waren het er nog 35.000. Beide races in de MXGP-klasse werden gewonnen door Jeffrey Herlings, terwijl in de eerste race Antonio Cairoli zijn negende wereldtitel al binnen had gehaald. 

Organisator Lee van Dam (ook organisator Gamma Race Day) geeft tegenover RTV Drenthe aan dat het evenement goed is voor de promotie van de omgeving van het circuit, met extra omzet voor hotels en anderen. Hij hoopt dan ook op voortzetting van de steun vanuit lokale overheden. 

Lee van Dam, organisator:: "Ik hoop dat we volgend jaar weer door kunnen. Dat hangt ook af van subsidies van de provincie en de gemeente Assen. We hebben vandaag de complimenten gekregen van de overheden, we wachten het af".

Prado MX2 MXGP 2017 Assen RayArcher

Foto: KTM / Ray Archer


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal