• Home
  • Motorsport
  • Michael van der Mark vervangt Valentino Rossi in MotoGP

Michael van der Mark vervangt Valentino Rossi in MotoGP

Zojuist heeft Yamaha Racing bekend gemaakt dat de Nederlander Michael van der Mark de komende MotoGP-race de geblesseerde MotoGP-coureur Valentino Rossi zal vervangen. Tijdens de race op het circuit van Aragon zal Van der Mark de Yamaha YZR-M1 van Rossi besturen, waarmee niet alleen Van der Mark een uniek ervaring krijgt, maar Yamaha ook aan haar contractuele verplichting van het sturen van een invaller voldoet. Van der Mark rijdt normaal in World Superbikes, samen met zijn teamgenoot Alex Lowes werd hij al eerder getipt voor de zéér prestigieuze invalbeurt, waarbij hij in het weekend van 24 septemer voor het eerst op de Yamaha MotoGP racer zal rijden. De vaste pitcrew van Rossi zal Van der Mark in dit weekend bijstaan. 

Van der Mark over de invalbeurt:

"Geweldig dat ik de kans krijg om met de YZR-M1 op Aragagón in de MotoGP te rijden. Ik heb nog nooit met een MotoGP racemotor gereden, dus dit zal een volledig nieuwe ervaring voor me worden. Ik ben vooral benieuwd hoe het voelt om op zo'n machine te rijden. Ik realiseer me wel dat het niet eenvoudig zal zijn om gelijk in de training in te stappen, zonder test vooraf. Ondanks dat ben ik Yamaha dankbaar voor de kans. Ik weet zeker dat het een zeer leerzame ervaring gaat worden"

Lin Jarvis, Yamaha Racing Managing Director:

"‘Na de crash van Valentino op donderdag 31 augustus heeft Yamaha besloten om geen vervanger op te roepen bij de Grand Prix van San Marino, maar voor de volgende Grand Prix is het team verplicht om met twee rijders aan de start te staan. Het is zo goed als onmogelijk dat Valentino op tijd fit is om in Aragon te racen, daarom zijn op zoek gegaan naar een goede vervanger vanuit onze eigen gecontracteerde rijders. In 2011 viel Katsuyuki Nakasuga in voor Jorge Lorenzo en Alex Lowes heeft vorig jaar nog Bradley Smith vervangen, daarom hebben we besloten dat Michael van der Mark deze keer de kans moet krijgen. Het is nooit makkelijk om een andere rijder te vervangen en het is nog lastiger om in te vallen voor Valentino Rossi, maar we geloven dat Michael alle capaciteiten en ervaring heeft om dat goed te doen. We gaan hem de best mogelijke ondersteuning geven en wensen hem heel veel succes bij deze opwindende gelegenheid. We hopen ook dat Valentino snel zal herstellen zal hebben en dat we hem zo snel mogelijk weer terugzien op zijn YZR-M1.’

Michael van der Mark Yamaha WorldSBK MotoGP


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal