• Home
  • Motorsport
  • De 500 km van Mettet 2017: nieuwe endurance motorrace

De 500 km van Mettet 2017: nieuwe endurance motorrace

De kleine wereld van Endurance voor motoren heeft de blik volop gericht op de 6 Uren Moto van Spa-Francorchamps, die zullen doorgaan op zondag 13 augustus, maar de nieuwe wedstrijd die DG Sport voorstelt riskeert toch ook hun aandacht te trekken : de 500 km van Mettet, waarvan de eerste editie zal doorgaan op 8, 9 en 10 september 2017 in het kader van een volledig weekend vol wedstrijden en sessies vrij rijden. 

Vrijdag zal in het teken staan van sessies vrij rijden en de kwalificaties, alsook voor de runs van de Bikers'Days. Op zaterdag is er de warm-up voor de 500 km en de testsessies van de andere races (Belgische en Duitse Twin Trophy, Duitse SBK, Side-cars, Belgische SBK-SSP). Op zondag zijn er tenslotte de verschillende races uit het Belgische en Duitse kampioenschap. 

Voor de 500 km van Mettet is het deelnemersveld iets minder internationaal dan in Francorchamps, maar er zijn tal van "amateur" teams die aan de start zullen verschijnen. Teams die nog geïnteresseerd zijn hebben er trouwens alle belang bij om zich snel in te schrijven want er zou wel eens te weinig plaats kunnen zijn op de startgrid voor alle teams. Het (voorlopige) reglement is hetzelfde als dat van de 6 Uren van Spa-Francorchamps en kan gevonden worden op de website www.mettet500km.com, net zoals het programma en het inschrijvingsformulier.

500 km Mettet endurance moto race


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen