Marquez wint MotoGP Brno; Bendsneyder 4e

Een vroege motorwissel pakt perfect uit voor Marc Marquez tijdens Tsjechische Grand Prix. De MotoGP-coureurs begonnen op regenbanden, maar Marquez was de eerste coureur die wisselde naar slicks wat de beste keuze bleek te zijn. Bo Bendsneyder eindigde na een sterke wedstrijd als vierde in de Moto3 klasse.

Marquez MotoGP Brno 2017

Lastige keuzes moesten er gemaakt worden voorafgaand aan de MotoGP wedstrijd in Brno. Het was droog, maar er waren nog natte plekken op het circuit. De meeste rijders begonnen met een medium regenband, maar polesitter Marc Marquez koos als één van de weinige rijders voor een zachtere optie. In de tweede ronde leek dit een slechte keuze, want Marquez viel ver terug. De Spanjaard besloot de pits in te gaan en te wisselen naar een motor met slicks. De andere rijders volgden een aantal ronden later.

De vroege wissel van Marquez bleek de juiste te zijn, want toen eenmaal iedereen gewisseld had ging hij ruim aan de leiding. Marquez won de race en bouwde daarmee zijn leidende positie in de tussenstand verder uit. Teammaat Dani Pedrosa werd tweede, voor Maverick Vinales, Valentino Rossi en Cal Crutchlow.

Bo Bendsneyder maakte indruk tijdens in de Moto3 klasse. De 18-jarige Rotterdammer wist op een opdrogend circuit in de openingsfase de leiding te pakken en zich de hele race te handhaven in de kopgroep. Helaas kwam Bendsneyder in de laatste ronden net tekort voor een podium, maar hij scoorde wel met een vierde plaats zijn beste uitslag van het seizoen. De race werd gewonnen door Joan Mir. 

De uitgebreide wedstrijdverslagen zijn terug te lezen de website: www.dutchmotorsport.nl

MotoGP wedstrijdverslag:

Moto3 wedstrijdverslag 

Foto: Honda Pro Racing


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal