Marc Marquez blijft de ‘King of the Ring’

Marc Marquez behoudt zijn ongeslagen status in de MotoGP op de Sachsenring. Marquez wist de verrassend sterke Jonas Folger te verslaan. De Duitser eindigde voor thuispubliek als tweede, gevolgd door Dani Pedrosa. Marquez neemt met zijn overwinning de leiding over in het wereldkampioenschap.

Marc Marquez had zijn laatste zeven wedstrijd op de Sachsenring al gewonnen, waarvan de laatste vier jaar in de MotoGP. Op een natte baan pakte hij al de pole position en in de race was hij ook de sterke op het droge asfalt. De enige die Marquez kon volgen was Jonas Folger. De Duitser reed een geweldige wedstrijd voor zijn thuispubliek en finishte als tweede. Dani Pedrosa werd derde. Maverick Viñales werd de tweede Yamaha-coureur op plaats vier, wel wist hij zijn teammaat Valentino Rossi te verslaan. Andrea Dovizioso kwam als lijstaanvoerder naar Duitsland, maar werd achtste en verloor daardoor de leiding in de tussenstand aan Marquez.

In de Moto3 klasse wist Bo Bendsneyder zijn beste resultaat van het seizoen te scoren. Na een mooi en stevig duel finishte hij als achtste, net achter zijn Belgische vriend Livio Loi. Joan Mir won de wedstrijd en verstevigde de leiding in de tussenstand. Ditzelfde deed Franco Morbidelli. De Italiaan won de Moto2-wedstrijd op de Sachsenring.

Link naar het MotoGP raceverslag: www.dutchmotorsport.nl/motogp/marquez-blijft-king-the-ring-folger-tweede-thuisrace/

Link naar het Moto3 raceverslag: www.dutchmotorsport.nl/bendsneyder-finisht-als-achtste-op-sachsenring/

Marc Marquez Sachsenring


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal