• Home
  • Motorsport
  • MotoGP Mugello: eerste winst én derde podiumplaats Ducati

MotoGP Mugello: eerste winst én derde podiumplaats Ducati

Op het circuit van Mugello, Italië heeft Ducati fantastische zaken gedaan door niet alleen met Dovizioso de eerste overwinning met de GP17 Desmosedici te pakken, maar ook de derde podiumplaats op te eisen met nota bene Danilo Petrucci, die een verrassend sterke race reed en daarmee het Ducati feest compleet maakte. Maverick Vinalis deed ook zeer goede zaken door met een 2de plaats zijn leidende positie in de wk-stand flink uit te bouwen.

Rossi pakte vanaf p2 direct de kopstart, maar ook Lorenzo wist vanaf p7 uitstekend van de plek te komen om zo achter Rossi een kopgroep te vormen met polesitter Vinales, Petruci, Marquez en Pedrosa. Marquez, Lorenzo en Pedrosa konden het tempo aan de kop niet volgen, zodat er na enkele ronden een 4 mans kopgroep overbleef met Vinales, Rossi, Dovizioso en Danilo Petrucci. Op Petrucci na werd er afwisselend aan kop gereden waarbij, tegen de verwachtingen in, beide Ducati’s het tempo de gehele race er goed in wisten te houden, mede geholpen door de enorme topsnelheid op het lange rechte stuk, zodat tot aan het einde van de race de kopgroep intact bleef. In de laatste fase van de race wist Dovizioso zelfs nog wat weg te lopen van zijn concurrenten en met 1,2 sec voorspong de race winnend af te sluiten. Marc Marquez kende een matige race en werd slechts zesde, achter de als vierde afgevlagde Rossi en de ook zeer sterk rijdende Alvaro Bautista. Pedrosa ging in de fout en crashte waarbij hij Cal Crutchlow meenam in zijn val.
Maverick Vinales leidt nu met 105 punten het kampioenschap, met 26 punten voorsprong op Andrea Dovizioso, die met de winst naar de 2de plek is opgeklommen en nu 79 punten heeft. Rossi staat 3de met 75, Marquez 4de met 68 punten.

Mathia Pasini wist de Moto2 overwinning naar zich toe te trekken voor Thomas Luthi en Alex Marquez die de laatste podiumplaats op wist te eisen. Franco Morbidelli leidt het kampioenschap nu met 113 punten, Thomas Luthi staat 2de met 100 en Alex Marquez 3de met 78 punten.

In de Moto3 vocht een enorme kopgroep van ruim 20 coureurs de gehele race voor de overwinning die uiteindelijk een prooi werd voor Andrea Migno. Fabio di Giannantonio werd 2de en Juanfran Guevara mocht als derde man het podium betreden. Bo Bendsneyder reed weer een verdienstelijke race, hij mocht van p8 vertrekken en wist zich in de grote kopgroep te handhaven tussen de 10e en 15e positie om de race uiteindelijk als 12de af te sluiten. Livio Loi kende daarentegen een ongelukkige race en werd puntenloos als 23ste afgevlagd. Joan Mir leidt nu de wk-stand met 108 punten gevolgd door Aron Canet met 74 en Fabio di Giannantonio met 71 punten. Bo Bendsneyder staat 15de met 16 behaalde punten, net voor Livio Loi die er 15 bij elkaar heeft gereden tot nu toe.

De volgende ronde van het MotoGP kampioenschap vindt 11 juni plaats op het circuit van Catalonië, Spanje.

DoviziosoAndrea Dovizioso


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen