Yamaha grote winnaar 24 uur van Le Mans 2017

Dit weekend is de 2de ronde van het 2017 FIM Endurance World Championship (EWC) verreden op het 4,185 km lange Bugatti circuit van Le Mans. De eerste ronde van het 2017 Endurance wereldkampioenschap, de 24 uur BOL D'OR op Paul Ricard, werd al in september 2016 verreden, maar gisteren ging dan om 15.00 uur de 24 uur van Le Mans van start met de zo typerende en gelijknamige Le Mans-start.

Yamaha werd de grote winnaar door de eerste twee podiumplaatsen op te eisen. Het GMT94 Yamaha team met coureurs Mike di Meglio, David Checa en Niccolo Canepa wist de overwinning naar zich toe te trekken, tweede werd het Yamaha Austria Racing Team met rijders Broc Parkes, Marvin Fritz en Kohta Nozane. Het Team Kawasaki SRC met Mathieu Gines, Randy de Puniet en Fabien Foret wisten de roemruchte 24 uursrace als derde te eindigen.

Voor de Nederlanders was er geen succes weggelegd dit weekend. In de Superstock-klasse was Wayne Tessels met het Kawasaki Team 33 Accessoires Louit Moto in de trainingen nog wel succesvol door zich als derde te kwalificeren en mocht zelf als 11de overall starten (van de 59 deelnemende teams), maar het team moest al in de beginfase opgeven met machinepech.
De debuterende Johan Fredriks vormde samen met de Belgen Arnaud de Kempé en Nicky de Wit het Superstock Kawasaki Interbike Tovami Racing Team. Zij mochten als 40ste overall starten, maar moesten opgeven nadat Kempé na 2 uur ten val kwam en zich daarbij dusdanig blesseerde dat hij niet verder kon rijden en Fredriks samen met de Wit verder moest. Dat bleek wat teveel van het goede te zijn zodat het team alsnog halverwege op moest geven.

De derde ronde van het Endurance wereldkampioenschap vindt plaats in Duitsland tijdens de 8 uren van Oschersleben op 20 mei.

24H LeMans


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal