• Home
  • Motorsport
  • Opening seizoen 2017 Moto Gymkhana Nederland 26 maart

Opening seizoen 2017 Moto Gymkhana Nederland 26 maart

Het is bijna zover; de start van het 5e seizoen van Moto Gymkhana Nederland. Op zondag 26 maart gaat het seizoen van start met de eerste in een reeks van tien Practice & Play-dagen. Wil jij ook je motorbeheersing verbeteren? Tijdens deze dagen is het ook mogelijk een Experience te volgen. Wat is Moto Gymkhana dan precies? Moto Gymkhana is een tak van motorsport die zo’n 35 jaar geleden in Japan is ontstaan. In deze sport draait het allemaal om behendigheid op de motor zoals je in veel online video’s kunt zien. Het doel is om zo snel en foutloos mogelijk een parcours van pylonen te rijden. 

Van Experience tot competitie 
De aftrap voor seizoen 2017 wordt gegeven op het terrein van “Blom Slipcontrol”, aan de Hoevenseweg 39 in Etten-Leur. Tijdens de Experience kunnen in totaal acht rijders kennis maken met Moto Gymkhana, waarbij iedereen gegarandeerd zijn/haar grenzen zal verleggen. Verder is er die dag voor zowel leden als competitiedeelnemers de mogelijkheid om door middel van diverse parcoursen en oefeningen hun vaardigheden verder te vergroten. Het belooft een spannend jaar te worden. Sinds de oprichting van de vereniging Moto Gymkhana Nederland in 2012 is de vereniging inmiddels toe aan alweer het 4e seizoen van de competitie. Een competitie waarin meerdere rijders, zowel mannen als vrouwen, verspreid over 8 wedstrijden strijden voor een plek op het podium.

Europees Kampioenschap
En ook dit jaar wordt, voor het 3e jaar op rij, wegens eerder succes het Europees Kampioenschap door de Nederlandse vereniging georganiseerd. Vele rijders uit verschillende Europese landen komen het weekend van 10 en 11 juni 2017 bijeen om te strijden voor de titel Europees Kampioen Moto Gymkhana. Het EK wordt dit jaar gehouden bij “Kemp Rijopleidingen” aan de Artemisweg 220 in Lelystad. En: iedereen die zich durft te meten met de Europese top kan zich hiervoor opgeven. Toeschouwers zijn op elk evenement van harte welkom en hebben gratis entree.

Wil je meer informatie over Moto Gymkhana, jezelf aanmelden als lid van de vereniging, competitie rijden of deelnemen aan een Experience? Ga dan naar www.motogymkhana.nl 

Moto Gymkhana Nederland 2017

Bron: MotoGymkhana Nederland


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal