Dakar 2017: Sam Sunderland wint Dakar Rally 2017

Sam Sunderland heeft de 2017 Dakar Rally bij de motoren gewonnen. De Brit eindigde in de afsluitende proef van 64 kilometer op een zesde positie, dat was genoeg voor de overwinning. De overwinning van Sunderland betekent de zestiende KTM-zege op rij in de Dakar Rally. Sunderland is de eerste Britse deelnemer die de Dakar wint en voor KTM de zestiende winnaar op rij. De overwinning van Sunderland wordt vooral gekenmerkt door het berekenend rijden van de Brit. Hij maakte weinig fouten waar anderen dat wel deden; pakte een dagzege in de vijfde etappe, nam die dag de leiding over en gaf die niet meer weg. Voor Sunderland is het de eerste keer dat hij de in Dakar de finish haalt: “Het is een teamprestatie waar ik heel erg blij mee ben. Het was een zware Dakar, zowel fysiek als mentaal. Op de finish viel de druk eindelijk van m’n schouders, die was wel erg groot de laatste dagen.”

Met Matthias Walkner op plaats twee in het algemeen klassement heeft KTM een één-twee te pakken. Walkner finishte op 32 minuten van Sunderland, nadat ook hij in twee eerdere edities de finish niet haalde. Na een spannende laatste etappe werd Gerard Farres Guell derde plaats in het klassement. De Spanjaard van het Himoinsa Dakar Team is de bestgeplaatste rijder die niet voor een fabrieksteam rijdt. Farres Guell maakte gedurende de rally geen fouten en was aan het eind van de rally 48 seconden sneller dan Adrien van Beveren van Yamaha.

Robert van Pelt werd met een 43e plaats de beste Nederlander bij de motoren. Maikel Verkade werd dit jaar vijftigste in het algemeen klassement, debutant Arjan Bos heeft de laatste etappe uitgereden met een gebroken sleutelbeen. 

Alles over de Dakar Rally 2017 lees je op Rallymaniacs.com met foto’s, reacties, liveblogs en het laatste nieuws. 

Sam Sunderland wint 2017 Dakar KTM Red Bull Content Pool

Foto: Red Bull Content Pool / Flavien Duhamel Tekst: Mark Bremer/Rallymaniacs


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal