• Home
  • Motorsport
  • Dakar 2017 - Etappe 7: Eerste dagzege Brabec in openingsrit marathonetappe

Dakar 2017 - Etappe 7: Eerste dagzege Brabec in openingsrit marathonetappe

Ricky Brabec heeft de zevende etappe van de Dakar Rally gewonnen. In het eerste deel van de marathonetappe was hij anderhalve minuut sneller dan teamgenoot Paulo Goncalves. Sam Sunderland heeft nog altijd de leiding in het klassement. Voor Brabec is het zijn eerste dagzege in de Dakar Rally. Hij is tevens de eerste Amerikaan sinds Kurt Caselli in 2013 die een etappe wist te winnen in de zwaarste race ter wereld. Brabec reageerde na afloop blij verrast: “Ik heb een etappe gewonnen in de Dakar, dat is fantastisch! Vorige week was zwaar voor mij en zwaar voor het team vanwege onze tijdstraf. Als team hebben we die fout gemaakt, maar we hebben vijf dagen om het goed te maken. Er kan nog veel gebeuren.”

Sam Sunderland werd derde, hij verloor met name in de eerste 38 kilometer tijd. “Het was veel moeilijker dan ik had verwacht”, verklaarde Sunderland na afloop. “Het was erg gevaarlijk met een aantal hele lastige passages waar je niet kon zien hoe de track liep. Aan het eind was het een stuk zwaarder rijden vanwege de modder, maar over het algemeen ben ik tevreden.” In het klassement deed Sunderland wel goede zaken. Hij vergrootte zijn voorsprong op Pablo Quintanilla. Die is nu bijna 18 minuten. Quintanilla verloor ten opzichte van winnaar Brabec meer dan tien minuten en eindigde negende. Joan Barreda, ook van Honda, werd vierde voor Xavier de Soultrait (Yamaha). De Soultrait kwam ten val in de proef maar ondervond daar niet veel hinder van. De Fransman sprak eerder de ambitie uit om de Dakar te winnen binnen nu en drie jaar, en staat op dit moment zesde in het algemeen klassement op 38 minuten van Sunderland.

Maikel Verkade en Robert van Pelt zijn goed uitgerust tijdens de rustdag. Zij reden in de proef na de rustdag een versnelling harder en kwamen terecht op de plaatsen 41 en 55. Debutant Arjan Bos pakte ook wat plaatsen. Na als 106e gestart te zijn, kwam hij op positie 99 aan de meet. Interview met Arjan Bos: klik hier

Alles over de Dakar Rally 2017 lees je op Rallymaniacs.com met foto’s, reacties, liveblogs en het laatste nieuws.

Dakar stage7

Winaar etappe 7 Ricky Brabec . Foto: Marcel Vermeij/Rallymaniacs.com
©Rallymaniacs

Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal