Dakar 2017 - Etappe 6: Rustdag

De zesde etappe in de Dakar 2017 van Oruro naar La Paz is afgelast. Dat heeft de organisatie besloten na aanhoudende regenval. Verkenners van de organisatie beoordeelden het parcours onbegaanbaar voor de deelnemers.

In een verklaring liet ASO vanochtend weten: "Sommige deelnemers zijn nog steeds bezig met de special van gisteren. De extreme weersomstandigheden weerhouden deelnemers en hun voertuigen het bivak in Oruro te bereiken. Verkenners zijn gisteren de proef naar La Paz op gegaan en hebben melding gemaakt van verslechterende omstandigheden op de proef. Als gevolg daarvan is etappe 6 naar La Paz afgelast." Veel servicecrews zijn inmiddels onderweg naar het bivak in La Paz waar de rustdag plaatsvindt. De wedstrijd wordt maandag vervolgd met etappe 7 naar Uyuni.

Balans bij de motoren
Bij de motoren heeft Sam Sunderland de leiding in het klassement. Hij staat twaalf minuten voor op Pablo Quintanilla van Husqvarna. Yamaha’s Adrien van Beveren staat derde op zestien minuten. In de Dakar zijn nog drie Nederlanders in koers: Maikel Verkade, Robert van Pelt en Arjan Bos.

 

Alles over de Dakar Rally 2017 lees je op Rallymaniacs.com met foto’s, reacties, liveblogs en het laatste nieuws.

2017 Dakar rustdag etappe 6

Foto: Marcel Vermeij/Rallymaniacs.com

©Rallymaniacs

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen