Marc Márquez wint Superprestigio Dirt Track 2016

Marc Márquez heeft gisteravond de 4e editie van de Superprestigio Dirt Track race in Barcelona gewonnen. Een 8.900 koppig publiek zag Toni Elias tweede worden voor de Amerikaanse Pro Track Flack kampioen en tweevoudig winnaar van de Superprestigio, Brad Baker. Ruben Xaus was de beste rookie van het ondertussen traditionele jaarlijkse winterevenement.

Bij de Superprestigio Dirt Track race meten meer dan 50 (oud) coureurs uit diverse disciplines hun krachten in races die verdeeld zijn in 3 klassen; De Superprestigio-klasse met (oud) deelnemers uit de MotoGP, Moto2 en Moto3 en Dirt Track rijders uit premium internationale kampioenschappen gehouden op tarmac racetracks. In de Open-Klasse strijden rijders die ervaring en hun sporen verdiend hebben in internationale offroad competities als dirt track, flat track, speedway, supermoto, enduro en motorcross. Bij de Junior-klasse strijden 8 toprijders rijders in de leeftijd van 6 tot 11 jaar uit de de "Alevines" klasse van de Track Michelin 2016 Dirt Copa Rodi.

Marc Márquez reed perfecte races door het winnen van al zijn heats in de Class Finals van de Superprestigio-klasse, maar het niveau en de concurrentie was van een dermate hoog niveau dat een aantal coureurs de strijd moesten staken met een blessure, waaronder de winnaar van de FIM Cup Flat Track Francesco Cecchini, de Spanjaard Ricky Cardus en Julián Simón die al in de ochtendtraining geblesseerd raakte. Toni Elías behaalde een uitstekende tweede plaats. De Suzuki-rijder hield er in de Superfinale een geweldig tempo op na waarbij hij Brad Baker in wist te halen die de Spanjaard niet kon houden.

Uitslag Superprestigio-klasse

Pos No Rider Country Bike Race Series Gap
1 93 Marc Marquez ESP Honda  MotoGP 16 laps
2 24 Toni Elias ESP Suzuki  MotoAmerica 0.715
3 6 Brad Baker USA Honda  American Flat Track 4.583
4 19 Xavier Simeon BEL Suzuki  Moto2 7.594
5 17 Gerard Bailo ESP Suzuki  Spanish Flat Track 8.203
6 23 Marcel Schrotter GER Suzuki  Moto2 9.301
7 77 Ferran Cardus ESP Suzuki  Spanish Flat Track 1 lap
8 4 Thomas Chareyre FRA TM  Supermoto 1 lap

Superprestigio Marc Marquez

Foto: DTX Barcelona

Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal