WSBK 2017: Voorlopige kalender

De FIM heeft de voorlopige kalender voor het Motul World Superbike kampioenschap bekend gemaakt. Hierin zijn 13 races opgenomen. De opvallendste verandering is wel het toevoegen van het Supersport 300 (SSP 300) kampioenschap. Bij de circuits valt het terugkomen van de race op in Portimão, die vorig jaar was verwijderd. Daarnaast dat de twaalfde race nog geen circuit heeft toegewezen en dat de laatste race van het seizoen niet op vrijdag t/m zondag, maar van donderdag t/m zaterdag verreden zal worden. Verder zal het WorldSBK dit jaar niet terugkeren naar het Sepang International Circuit in Maleisië en naar het Italiaanse Monza.

De kalender van de WSBK bestaat naast de 1000cc World Superbike klasse dit jaar uit 3 extra klassen. Het WSS heet nu WSS 600, omdat er ook een 300cc klasse is toegevoegd. Daarnaast zal ook weer de FIM Superstock 1000 klasse rijden. De WSS 600 zal hetzelfde schema als de WSBK verrijden, de WSS 300 krijgt hetzelfde schema als de Superstock 1000 en rijdt alleen de Europese races. De kalender kruist alleen tijden race 12 met de MotoGP kalender. Bij de World Superbikes is nog niet bekend waar deze wordt verreden, in datzelfde weekend wordt de MotoGP van Japan verreden op de Twin Ring Motegi. Hierdoor hoeven motorliefhebbers alleen in dat weekend de keuze te maken tussen de wedstrijden.

Laguna Seca in Amerika wordt nog omschreven als "subject to contract" wat inhoudt dat Dorna, FIM en het Circuit van Laguna Seca nog geen definitief contract hebben getekend. Het kan dus nog zijn dat deze race van de kalender verdwijnt. Daarnaast zal tijdens het raceweekend in Amerika op de Mazda Raceway Laguna Seca net als voorgaande jaren alleen de World Superbike klasse in actie komen. Het circuit van Monza, waar vorig jaar met man en macht is gewerkt om het circuit op tijd klaar te krijgen voor de homologatie, is dit jaar alweer van de kalender geschrapt. Er wordt echter geen reden genoemd hiervoor. De lange zomerstop van vorig jaar, 8 weken, is ingekort naar 6 weken. De laatste race voor de zomerstop is op 9 juli op Laguna Seca. De eerstvolgende race op 19 augustus op de Lausitzring in Duitsland. Seizoensopener is traditioneel het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië, de seizoensafsluiter zal worden verreden op 2-4 november op het Losail International Circuit in Qatar. Opvallend is dat deze races op vrijdag en zaterdag verreden zullen worden in plaats van zaterdag en zondag. Het TT circuit van Assen wordt op 16 en 17 april aangedaan.
Michael van der Mark zal als enige Nederlander wederom deelnemen aan het WSBK kampioenschap met het Pata Yamaha WorldSBK Team als teamgenoot van de Brit Alex Lowes.

Kalender World Superbike kampioenschap 2017

24-26 februari Phillip Island Grand Prix Circuit Australië
10-12 maart Chang International Circuit Thailand
31 maart - 2 april Motorland Aragón Spanje
28-30 april TT Circuit Assen Nederland
12-14 mei Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola Italië
26-28 mei Donington Park Engeland
16-18 juni Misano World Circuit "Marco Simoncelli" Italië
7-9 juli Mazda Raceway Laguna Seca VS *
18-20 augustus Lausitzring Duitsland
15-17 september Autódromo Inernacional do Algarve Portugal
29 sept - 1 oktober Circuit de Nevers Magny-Cours Frankrijk
13-15 oktober Nog niet bekend NNB
2-4 november Losail International Circuit Qatar **

* Alleen World Superbike klasse ** Raceweekend van donderdag t/m zaterdag.

WorldSBK 2017 kalender


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen