Jeffrey Herlings wint de 2016 Red Bull Knock Out

Vandaag is de 2016 editie van de Red Bull Knockout in Scheveningen gewonnen door niemand minder dan MX2 Wereldkampioen Jeffrey Helrlings. Glenn Coldenhof werd zeer verdienstelijk derde achter de Brit Nathan Watson.

Na de kwalificaties werd de race verreden in drie Heats, waarbij alle 1049 deelnemers tegelijk van start gingen in de eerste Heat op het 5km lange en geheel vernieuwde circuit. Jeffrey Herlings wist deze met veel overmacht te winnen in een tijd van 1 uur en 39 min voor de Fransman Camille Chapelière en de als derde gefinischte Lars van Berkel. Glenn Coldenhoff was ook van de partij en sloot de eerste Heat als achtste af, zodat hij samen met de 500 beste rijders zich direct wisten te plaatsen voor de Finale. De overige 500 crossers kregen in de tweede Heat van 25 min en 1 ronde een nieuwe kans, waarvan de 250 besten zich alsnog konden plaatsten voor de finale Heat. Fransman Richard Fura wist deze winnend af te sluiten voor Matthew Moffat en Danny Gerards, zodat zij zich samen met de overige gelukkigen aan de start konden melden voor de Finale Heat, die dus met 750 coureurs van start ging.

Ook in de derde finale Heat was het Jeffrey Herlings die in een ongenadig hoog tempo de race naar zijn hand zette, door zich al in de eerste ronde naar de kop van het veld te rijden en deze na een uur en 53 minuten winnend af te sluiten met 2,5 minuten voorsprong op Nathan Watson. Glenn Coldenhof vocht lang voor de tweede plek achter Herlings, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een meer dan verdienstelijke derde plek door 2 minuten achter Watson te finishen. Dat het tempo aan de kop erg hoog was bleek wel uit het feit dat de als vierde gefinishte Belg Steve Ramon op 1 ronde werd gezet door winnaar Herlings.

Red Bull Knock Out 2016


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal