Davies pakt dubbel in Jerez

Ducati coureur Chaz Davies heeft de zaterdag race gewonnen voor Sykes en Rea. Honda rijders Hayden en Van der Mark finishte respectievelijk vierde en vijfde. Alhoewel Sykes van Pole position vertrok voor Rea, nam Davies al in het begin van de race de leiding over. Michael van der Mark vertrok van de elfde positie, maar wist in de eerste drie ronde al 5 plaatsen te winnen, om in de vierde ronde ook Torres voorbij te gaan. Uiteindelijk kwam Chaz Davies met ruim drie seconden voorsprong op Sykes als eerste over de finish.

Ook de tweede race wist Davies te winnen met de twee Kawassaki's in zijn kielzog. Rea pakte zondag de tweede plaats voor Sykes, Hayden en Guintoli. Al snel na de start nam Davies de leiding over van Tom Sykes om deze niet meer af te geven. Sykes kon tot halverwege de race zijn teamgenoot achter zich laten, maar de regerend wereldkampioen kon Sykes toch inhalen. De opmars van Michael van der Mark verliep niet zo vlot als op zaterdag, maar toch wist de Nederlander ook deze race fors naar voren te komen vanaf zijn matige startpositie. Uiteindelijk finishte Van der Mark als zesde.
Rea leidt het algemeen klassement met 462 punten, voor Sykes (414), Davies (395) en Van der Mark (255).

Davies WSBK Jerez

 

Sofuoglu wereldkampioen Supersport
Kenan Sofuoglu heeft met een overwinning het wereldkampioenschap binnen gehaald. Krummenacher crashte op het circuit van Jerez, waardoor er geen concurrenten meer zijn die het wereldkmapioenschap van Sofuoglu in gevaar kunnen brengen. Met bijna drie seconden voorsprong op Tuuli kon de Kawasaki coureur veilig naar de overwinning rijden. Amerikaan Smith eindigde als derde. Sofuoglu is met 196 punten niet meer in te halen in het algemeen klassement. Wie er in het algemeen klassement de tweede en derde plek op zijn naam kan schrijven dit seizoen staat nog niet vast. Krummenacher staat tweede met 129 punten voor Cluzel (126 punten) en Jacobsen (122 punten).

Foto: Ducati Aruba.it Racing


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal