• Home
  • Motorsport
  • Herlings en Coldenhoff succesvol op MXGP TT-circuit Assen

Herlings en Coldenhoff succesvol op MXGP TT-circuit Assen

Zowel Jeffrey Herlings in de MX2 als Glenn Coldenhoff in de MXGP-klasse waren succesvol tijden de MXGP-motorcross welke dit weekend voor de 2de keer gehouden werd op het hiervoor omgebouwde TT-circuit van Assen. Passeerden het afgelopen jaar nog 37.000 crossliefhebbers de kassa’s, dit jaar bezochten ‘slechts’ 30.000 bezoekers dit fraaie evenement. Wellicht was het weer hier debet aan. Voor Herlings was het de eerste race na zijn sleutelbeenbreuk in juli voordat hij weer in actie kwam.

Had Jeffrey Herlings nog pech in de kwalificatierace op zaterdag door uit te vallen met motorpech (waardoor hij de laatste startplek had), tijdens de eerste manche van vandaag wist hij zich zeer verdienstelijk naar voren te rijden op het meer dan zware circuit (het had voorafgaand aan de race stevig geregend) om uiteindelijk als tweede achter winnaar Thomas Covington over de finish te komen. Nederlanders Brian Bogers en Lars van Berkel waren ook succesvol en werden respectievelijk derde en vierde. De tweede manche deed Herlings het nog beter en kon de wk-leider de wedstrijd winnend afsluiten voor de verrassend sterk debuterende 15 jaar jonge Jorge Prado Garcia uit Spanje en Brian Bogers, die nu de laatste podiumplek op wist te eisen. Jeffrey Herlings wist met deze resultaten zijn teruggelopen puntenaantal weer uit te bouwen en staat nu 76 punten voor op zijn naaste rivaal voor het kampioenschap, Jeremy Seewer.

Ook in de MXGP-klasse was er succes voor de Nederlanders met Glenn Coldenhoff, die beide manches als derde wist af te sluiten. Zandspecialist Shaun Simpson won de eerste manche voor Clement Desalle. WK-leider Tim Gajser wist de eerste en tweede manche repectievelijk als 12de en 28ste te finishen, maar behoudt nog wel de leiding in de wk-stand met 65 punten voorsprong op Antonio Cairoli die de eerste manche slechts vierde werd, maar wel de tweede manche wist te winnen.

MX2 Assen

Foto: KTM


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen