• Home
  • Motorsport
  • Raceverslag Race 3 BSB MotoStar Moto3 2016: Brands Hatch Indy

Raceverslag Race 3 BSB MotoStar Moto3 2016: Brands Hatch Indy

Na de wat moeizame eerste twee weekenden in de British Motostar Moto3 was het voor de 16-jarige, door Nieuwsmotor.nl ondersteunde coureur Vasco van der Valk alweer tijd voor races op Brands Hatch, maar dan wel op de korte versie, het zogenaamde “Indy” circuit. Op de eerste trainingsdag ging het al redelijk goed, maar was de motor nog niet helemaal in orde, wat zorgde voor een voorlopige 10e plaats in de kwalificatie. Dat werd ’s avonds opgelost door de monteurs van het GA Competition team. Uiteindelijk bleek een kleine storing in de ontsteking de boosdoener, iets wat gewoon erg lastig te vinden is, maar de aanhouder won ook hier weer. 

Op zaterdag was er een tweede kwalificatie, en met een perfect lopende Honda pakte Van der Valk een keurige 5e startplaats op de grid voor de eerste race later die middag. Die wedstrijd bleek weer de zoveelste lastige race van het seizoen, want ook nu begon het in de opwarmronde heel licht te regenen. Het hele veld wisselde op de grid naar regenbanden en ook het team fixte dat perfect voor Vasco. Alleen Tom Booth-Amos bleef op slicks staan, maar dat was puur omdat hij geen regenbanden had. Toen na de start de baan snel op bleek te drogen bleek zijn nadeel een voordeel en was hij de snelste van allemaal, daarachter worstelde iedereen met de beweeglijke regenbanden op droog asfalt. Zo werd Van der Valk zevende, niet echt tot zijn tevredenheid maar wel het maximaal haalbare in deze (wederom) lastige situatie. Eén ding is zeker: dit jaar leert de jonge coureur omgaan met de meest bizarre omstandigheden!

Race 2 moest de nummer 62 vanaf P10 beginnen als gevolg van de niet zo geweldige rondetijd uit Race 1. Vasco ging er gelijk vol in, op het korte en zeer bochtige Brands Hatch Indy was het belangrijk om vooral de eerste ronde erop te blijven zitten, iets wat een flink aantal rijders niet lukte. Uiteindelijk kwam Van der Valk  in een groepje met alleen maar snelle KTM’s terecht, waarbij het tegen het einde een gevecht om de plaatsen 3, 4 en 5 werd met Jorel Boerboom en Edmund Best. Elke keer kon hij in het bochtige deel het gevecht aangaan, maar was het op het rechte stuk net niet genoeg. De laatste twee ronden gingen de drie er echt vol tegenaan, maar na een schitterend gevecht was het toch Boerboom die de snelste was en Best die 89 duizendste voor Vasco wist te eindigen, waardoor die weer een solide vijfde plaats pakte.
Het afgelopen weekend was een mooie boost voor het vertrouwen van de jonge coureur, die in het laatste weekend van juni pas de volgende race heeft, tegelijk met de Dutch TT van Assen. Komend weekend zal Van der Valk met een wildcard aantreden in de KTM 690 Battle tijdens de Ducati Clubraces op het TT-Circuit in Assen.

Voor de reis naar Engeland en terug vertrouwde het team weer op de uitstekend verzorgde overtochten vanHoek van Holland naar Harwich met Stena Line, de nachtboot was weer de ideale manier om zonder tijdverlies uitgerust aan te komen. 

Vasco62 BrandsHatch MotoStar R3 2016 foto David Johnston


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen