WSBK Sepang: Hayden domineert

In tegenstelling tot de eerste race, werd de zondagrace verreden onder regenachtige omstandigheden. De Amerikaanse Nicky Hayden wist met de Honda van het Ten Kate Racing team te domineren waarbij zijn voorsprong op liep naar meer dan 4 seconden. Al vanaf de eerste ronde nam Hayden de leiding in handen om deze alle 16 ronden vast te houden en stuurde de Honda naar zijn eerste overwinning sinds tien jaar. Van der Mark vertrok van de tiende positie, en wist enkele plaatsen winst te behalen, en blijft gedurende de race in gevecht met De Angelis en Lowes (die crasht in ronde 13).

Jonathan Rea volgde Hayden het eerste deel van de race op de tweede positie, maar met nog zes ronden te gaan kwamen zowel Davies als Giugliano binnendoor bij de Kawasaki coureur. Davies lijkt na deze inhaalactie een gat te slaan, maar weet dit tempo niet aan te houden. Giugliano komt voorbij aan zijn teamgenoot en ook Rea weet de aan Davies verloren positie weer terug te pakken. Giugilano laat de voorsprong van Hayden slinken naar 1 seconden, maar met twee ronden te gaan geeft de Amerikaan de winst niet meer weg. Giugliano wordt tweede, gevolgd door Rea en Davies. Van der Mark heeft tot op de streep nog een spannend gevecht om de zesde positie met Alex De Angelis, maar blijft de coureur uit San Marino 0,049 seconden voor.

Rea blijft leider in de stand om het wereldkampioenschap met 257 punten, 42 punten voor Davies. Sykes staat derde en heeft 62 punten voorsprong op Michael van der Mark.

WSBK Sepang race2 Hayden

Foto: Honda Racing


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal