• Home
  • Motorsport
  • Raceverslag Race 2 2016 BSB MotoStar Moto3 - Oulton Park

Raceverslag Race 2 2016 BSB MotoStar Moto3 - Oulton Park

Voor de tweede race van het seizoen 2016 reisde de door Nieuwsmotor.nl ondersteunde, jonge coureur Vasco van der Valk weer af naar de UK, waar wegens "Bank Holiday" maar één race was, die op maandag zou worden verreden. Het Britse GA Competition team zette de hele tent en alledrie de motoren klaar, zodat op vrijdag de eerste trainingen door Van der Valk en zijn teamgenoten Dani Saez en Tasia Rodink afgewerkt konden worden. Na een klein crash op Silverstone liep Vasco's Honda NSF250R niet goed, waarop er in het weekend voorafgaand aan dit evenement door hem al op Cadwell Park getest was. Helaas regende het tijdens deze testdag veel, zodat het niet helemaal zeker was of de motor nu goed was, maar het leek er wel op in die paar droge trainingsrondjes. De eerste trainingen was de baan nat, Van der Valk had een goed gevoel qua setup, maar helaas stotterde de motor in een bepaald toerengebied toch weer. Crewchief Jesus Saez Gutierrez ging hierop aan de gang met de mapping die voor de ontsteking en injectie zorgt, om in dat toerengebied te problemen op te lossen. Helaas loste dit niet alles op, waardoor Vasco twee keer 8e werd in de twee vrije trainingen, maar het kon dus nog veel harder.

Zaterdagochtend was het ook weer nat, de 16-jarige Amersfoorter leek weinig problemen te hebben en kwalificeerde zich als 6e. In de tweede kwalificatie koos het team gelukkig voor 'slicks', want de baan droogde tijdens die sessie hard op, maar helaas waren de problemen met de motor nu weer terug. Hierdoor was een ècht snelle ronde niet mogelijk, maar Vasco sleepte er toch een 9e startplek op de 3e startrij uit. Voor de enige race was het door regenbuien weer bandenpoker, maar ook nu zorgde teamwork ervoor dat er weer de juiste bandenkeuze gemaakt werd. Vasco kwam prima weg en had de snelheid er heel goed inzitten, hij reed op een vierde plek en maakte het gat naar de mannen voor hem snel kleiner. Helaas doken halverwege de race de technische problemen weer op, waardoor hij de snelheid er niet in kon houden en terugzakte naar een 7e plaats. Gezien de technische issue een prima resultaat, maar Van der Valk baalde enorm, het ging daarvoor echt super en er had zeker meer in gezeten.

In de komende 3 weken gaat het team op jacht naar de elektronische problemen, nog geen makkelijke klus omdat die in heel veel dingen kunnen zitten, maar dat gaat Jesus en Arturo zeker lukken. Bij de volgende race op Brands Hatch Indy hoopt het team alle puzzelstukjes nu wel naast elkaar te kunnen leggen, de snelheid om vooraan om de prijzen te strijden is er bij de coureur in ieder geval!

Ook naar deze race reisde het team weer met Stena Line via Hoek van Holland naar Harwich en terug, de ideale route voor motorrijders en fans van British Superbikes, vanaf Harwich zijn immers alle circuits prima te bereiken

motorrijders Stena Line British Superbikes


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal