Davies pakt dubbel in Imola

Ducaticoureur Chaz Davies heeft in Imola ook de tweede Superbike race op zijn naam geschreven. Vanaf de start van de wedstrijd nam Davies de leiding in de race, met achter hem de twee Kwasaki rijders Rea en Sykes, die op hun beurt weer gevolgd werden door de tyeamgenoot van Davies, Davide Giugliano. Alhoewel Sykes dicht bij Rea bleef, kon hij zijn teamgenoot niet inhalen, zodat de huidige wereldkampioen de meeste punten pakte achter Davies. Davies pakte zijn tweede winst van dit weekend, Rea en Sykes verdeelden onderling de 2e en 3e plaats op het podium. Michael van der Mark, die van de elfde positie vertrok, kon in de eerste ronde een positie winst pakken, maar kon het voorste deel van het veld niet volgen en Torres kon Van der Mark inhalen. Zowel Reiterberger als Savadori vielen ver terug in het veld, waardoor de Nederlander twee plaatsen won. De beide Honda's konden daardoor op de respectievelijk 8e (Hayden) en 9e (Van der Mark) positie finishen.

Door deze dubbel kon Davies inlopen op Rea in het algemeen klassement, alhoewel de Kawasaki coureur nog altijd de leiding heeft met 221 punten. Davies volgt met 35 punten verschil (186 punten), Sykes is derde met 154 punten en Van der Mark staat 4e in het algemeen klassement met 106 punten.

Tijdens dit raceweekend werd bovendien bekend gemaakt dat er geen vervangende ronde is gevonden voor het wegvallen van de wedstrijd op het circuit van Monza op 23 en 24 juli. De totale kalender van het World Superbike kampieonschap van 2016 zal daarom slechts 13 ronden bevatten. 

Imola 2016 Davies

In de World Supersport wedstrijd op het Italiaanse circuit nam Kenan Sofuoglu op zijn Kawasaki de winst mee naar huis. Tijdens de start van de race, die als droge race werd gestart, waren er her en der nog wel natte plekken te zien. Na de start nam Cluzel op de MV Agusta de leiding in handen, die Sofuoglu niet kon terugpakken. Krummenacher verloor olie, maar reageerde niet op de olievlaggen die hem getoond werden. De race werd daarom gestopt en Krummenacher mocht niet verder deelnemen aan de race. Na de herstart nam Sofuoglu in de eerste ronde de leiding over de de Fransman en kon deze voor de resterende 11 ronden vast houden. Cluzel werd tweede, gevolgd door Jacobsen.
Sofuoglu heeft met deze race de leiding in het algemeen klassement over genomen van Krummenacher en leidt met 86 punten. Krummenacher staat tweede met 71 punten, gevolgd door Cluzel met 58 punten.

Foto: Ducati


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen