Route Dakar 2017 bekend

Tijdens een persconferentie in Parijs heeft de organisatie van Dakar de route van de 39e editie bekend gemaakt.

De 39e editie van Dakar wordt verreden van 2 – 14 januari 2017 en doorkruist drie landen in Zuid-Amerika. Nieuw in de route is Paraguay, waar de rally gestart wordt in hoofdstat Asunción. Vanuit daar leidt de route naar Bolivia om vervolgens voor de vijfde keer op rij te finishen in Buenos Aires in Argentinië.

De start op 2 januari van de 9000 kilometer lange rally is in Asunción, de hoofdstad van Paraguay. Dit land heeft al enige ervaring met lange afstandsrallies doordat daar ook de Desafío Guaraní verreden wordt. Het is het 29e land dat wordt aangedaan in de geschiedenis van de Dakar rally.

Vanuit Paraguay wordt koers gezet richting de Argentijnse grens en zal dan via Argentinië voor de vierde opeenvolgende keer naar Bolivia gaan. In Bolivia zijn dit jaar 5 stages opgenomen en gaat de rally dieper het land in waardoor er andere gebieden en ondergronden dan in de vorige jaren worden aangedaan. Zo gaat de rally bijvoorbeeld over het strand van Lake Titicaca en is er op 8 januari een rustdag in hoofdstad La Paz, dat bijna 4000 meter boven zeeniveau ligt.

De tweede week zal de rally zich in Argentinië voortzetten en wederom over verschillende terreinen rijden. In 2017 zal de Dakar rally voor de negende keer Argentinië aandoen. De laatste hoofdstad op de route is Buenos Aires, waar de rally zal finishen op 14 januari 2017.
Exacte details over de route en lengte van de rallyproeven is nog niet bekend.

Route Dakar 2017


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen