• Home
  • Motorsport
  • World Superbikes Assen: Rea wint, van der Mark derde

World Superbikes Assen: Rea wint, van der Mark derde

Tijdens de 2e race die begon op een nat TT circuit was het Tom Sykes die de holeshot wist te pakken voor Jonathan Rea, Chaz Davies en Michael van der Mark. In de eerste ronde werd gelijk hevig gestreden en na 5 ronden met veel positiewisselingen heeft Sykes een gaatje geslagen en kwam Van der Mark als 2e door voor Hayden, Rea en Joshua Brookes. Ondertussen begon de natte baan op te drogen en gingen de rondetijden achteruit. 

In de daaropvolgende ronden kwamen de rijders een voor een binnen om de regenbanden in te wisselen voor slicks. Tussen de 6e en de 15e ronde komen alle coureurs binnen en is het voor iedereen even onduidelijk wie er nu op welke positie rijdt. Na 15 ronden komt Rea als leider over de streep gevolgd door Sykes, met 8 seconden daarachter Van der Mark. Sykes zakt iets af maar probeert nog dichterbij te komen. Teamgenoot Rea kreeg dit ook in de gaten en zette nog even aan in de laatste ronden. Sykes kon dit tempo niet bijhouden en moest uiteindelijk 2 seconden toegeven. Hierdoor wist Rea de dubbel te pakken tijdens de WSBK Prosecco DOC Dutch Round voor Tom Sykes. Van der Mark pakte de derde plaats voor een uitzinnig publiek. Lorenzo Savadori werd vierde voor Davies, Hayden, Alex Lowes, Davide Giugliano en Leon Camier. Xavi Fóres maakte de top 10 vol.

Michael van der Mark WSBK TT Assen 2016

World Supersport:
In de World Supersport klasse was het Randy Krummenacher die van Pole mocht vertrekken maar wist Sofuoglu met een sterke start de holeshot te pakken voor PJ Jacobsen, Luke Stapleford en Krummenacher. Na enkele ronden wist Jacobsen voorbij te komen aan Sofuoglu en wist Stapleford wederom aansluiting te vinden bij de kop. Jacobsen wist de leiding vast te houden totdat er met nog 10 ronden te gaan regen arriveerde op het TT circuit in Assen. De race werd met een rode vlag onderbroken waarop een herstart volgde voor 6 ronden.

Op regenbanden wist Krummenacher wel te profiteren van zijn pole position en dook als eerste de Haarbocht in voor Sofuoglu, Stapleford en Jacobsen. Bij de eerste doorkomst reed Krummenacher nog steeds aan de leiding met in zijn kielzog Sofuoglu en Gino Rea. De laatste ronde ging Sofuoglu aan kop met Kyle Smith en Rea kort achter zich. Smith haalde in en kon de leiding vasthouden, terwijl even later Sofuoglu ook Rea voorbij zag komen. Rea probeerde in de Geert Timmer ook Smith nog voorbij te gaan, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats achter Smith die zijn tweede World Supersport overwinning pakte voor Rea en Sofuoglu.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal