World Superbikes Assen: Rea wint, van der Mark valt

Voor het eerst in Assen werd de eerste race op zaterdag verreden en alle ogen waren gericht op kanshebber Michael van der Mark. De tribunes bij start/finish waren goed gevuld en het publiek werd getrakteerd op een zinderende wedstrijd. Voor de start van de eerste race werd er gekwalificeerd, waarbij Kawasaki coureur Tom Sykes met overmacht de pole positie pakte. Michael van der Mark had zich gekwalificeerd op de vijfde plek.

Direct na de start waren het Kawasaki coureurs Sykes en Jonathan Rea die het veld leidden, maar al snel begon Ducatist Chaz Davies aan te dringen. Van der Mark volgde en liep in op de koplopers. Sykes ging onderuit bij de GT bocht, waardoor van der Mark zicht had op een podium. In de 10 ronden daarna werd er constant gevochten tussen Rea, Davies, van der Mark en zijn Ten Kate Honda collega Nicky Hayden. Met nog 2 ronden te gaan verloor van der Mark controle over zijn voorwiel en viel, waarmee een podium plek verdween. Jonathan Rea won uiteindelijk de race, met achter hem Davies en Hayden pakt de laatste podiumplek. 

Morgen zal de tweede race van de Superbikes zijn, maar ook de races van de Supersport en Superstock 1000 waar 4 Nederlanders aan meedoen.

Jonathan Rea Assen

Foto: Kawasaki Superbike team


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal