MotoGP Argentinië: Marquez wint, Lorenzo crasht

Op het circuit van Termas de Río Hondo is de tweede race van het seizoen verreden. Marquez begon de wedstrijd vanaf pole position, gevolgd door de twee Yamaha coureurs Rossi en Lorenzo. Marquez won de race in Argentinië met bijna 8 seconden voorsprong op Valentino Rossi. De derde positie was voor de teamgenoot van Marquez, die bijna een halve minuut achterstand op liep op Marquez. Andrea Dovizioso nam bij aanvang van de race de leiding over van Marquez, maar kon niet lang stand houden tegen de Spaanse Honda coureur. Lorenzo viel na een in eerste instantie leidende positie uiteindelijk terug naar de zevende plek, maar remde zich met 15 ronden te gaan onderuit en kon de race niet meer vervolgen. In deze race was een motorwissel verplicht, waardoor iedereen tussen de 9e en 11e ronde binnen moest komen. Valentino Rossi kon het tempo van Marquez niet volgen en moest genoegen nemen met de tweede positie, met dank aan de crash tussen Dovizioso en Iannone. Marquez heeft de leiding in het algemeen klassement, met in totaal 41 punten. Valentino Rossi heeft 8 punten achterstand op Marquez. Pedrosa staat derde met 27 punten.

Marquez Motogp Argentinie

In de Moto2 wist Johann Zarco met een ruime seconde voorsprong de race te winnen. Lowes, die van pole vertrok, nam in de eerste helft van de wedstrijd de leiding in handen. in de twaalfde ronde moest Lowes echter de eerste positie afgeven aan Zarco. Sam Lowes pakte de tweede positie, en Jonas Folger maakte het podium compleet. Xavier Simeon finishte op de twaalfde positie. Luthi leidt met 34 punten het algemeen klassement voor Zarco en Lowes (resp. 29 en 27 punten).

De Moto3 race is gewonnen door de Maleisische Kairul Pawi. De Honda coureur, vertrokken van de 7e plek op de grid, domineerde de race en kwam over de streep met een voorsprong van 26 seconden op nummer twee, Jorge Navarro. De derde positie was voor Brad Binder, die de race vanaf pole position begon. Livio Loi eindigde als 16e, net buiten de punten. Bo Bendsneyder finishte op de 22e positie. Binder heeft de leiding in het algemeen klassement (36 punten). Loi staat 14e met 8 punten, Bendsneyder 21 met 2 punten.

Foto: HondaProRacing


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal